Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Choroba molinezji??  (Przeczytany 5073 razy)
Bonzo
Stały użytkownik

« : Listopad 15, 2004, 21:30:37 »

Kupiłem ostatnio molinzje taka snieznobiała! po mniej wiecej dobie straciła snieznosc ma taki szary nalot i takie czarne kropeczki..zrobiła sie szara;( nie wiem czy powinienem ja odizolowac od innych rybek..pomocy!

haloo! wie ktos co to moze byc?? przeniosłem tą molinezje do osobenj kuli (bez ogrzewania) oswietlania ale z filtrem takie prowizryczne warunki i po godzinie zmienila barwe na bardziej sniezna a własciwie jest juz prawie taka jaka była jak ja kupiłem. Jakby sie wymyła z tej szarosci:) tylko jak sie popatrzy pod powiekszeniem to widac wyraznie wszytskie łuski na ciele i pod swiatłem swieca sie one (na srebrno) pomózcie to wyjasnic:) dzieki

60l- ogólne
220l-in progress
mala_lady_pank
Stały użytkownik

LP

« Odpowiedz #1 : Listopad 15, 2004, 21:43:14 »

Może naprawdę jest szara, a śnieżnobiała była ze strachu? Tongue  Tongue
W kuli zrobiła się ponownie śnieżnobiała bo się znowu zeschizowała :lol:

No a tak na serio.....wydaje mi się że nie masz powodów do niepokoju. Niektóre ryby zmieniają barwe w zależności od tego co czują. Moze rzeczywiście jej kolor to szary, a nie całkiem śnieżnobiały.

Tak na wszelki wypadek: ma może jakieś niepokojące objawy chorobowe??

P.S. Nie musiałeś pisac tego wątku 2 razy, nie każdy ma czas siedzieć na forum 24 godziny na dobe, czasem nim ktos odpowie musi minąć trochę czasu...
P.S2. Nie trzymaj więcej ryb w kulach :wink:

" muzyka mnie zasłania i chroni, mogę się za nią schować " - Jan Borysewicz
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Listopad 16, 2004, 19:36:34 »

Hmmm mam wiele molinezji ale śnieżno białej nie widziałem szare owszem - o ile mówimy że o molly ostroustej bo żaglopłetwe widziałęm białe. Molly's jakie widziałęm to często ryby szare właśnie w czarne kropki może i twoja taka jest. Z tymi zmianami koloru w akwarium to jest prawda moga wystąpić ale zazwyczaj chodzi tu jednak o : jaśniejszy / ciemniejszy - pobserwuj ją dokładnie zobacz czy się nie ociera czy te czarne kropki są jednocześnie wypukłościami na ciele , czy pływa nerwowo pod powierzchnia itp.

112,25
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Listopad 18, 2004, 16:24:30 »

ryba wz zachowanie wyglada na zdrowa jest zywa pływa zwawo:P nie ociera sie, plamki nie sa wypukłe. jest to raczej taki jakby nalot szary, troche bardziej szary niz w innych akwariach.

60l- ogólne
220l-in progress
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 18, 2004, 18:06:58 »

A może po prostu taka jej uroda.
Bonzo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Listopad 19, 2004, 00:10:27 »

tylko ze wlasnie w sklepie wygladala inaczej. jakby u mnie sie zmieniła:P ale moze to złudzenie. albo moze zmienia barwe pod wplywem parametrów wody?? ale wiem ze z woda u mnie w baniaku ok:)

60l- ogólne
220l-in progress
mdramski
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Listopad 19, 2004, 01:16:04 »

Słuchaj, ja również w życiu nie widziałem śnieżnobiałej molinezji, a zmiana koloru u ryb to rzecz jak najbardziej normalna. Jeśli zachowuje się normalnie i nic ponadto się nie dzieje, to nie sądzę, abyś miał powody do zmartwień. Może po prostu oświetlenie masz inne niż w zoologu - to również może być powód.
picia136
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 20, 2008, 12:18:03 »

moja molinezja dziwnie sie zachowuje...jets to samiec...chowa sie w kokosie...i tak jakby siadał na kamieniach....wychodzi tylko do jedzenia...a przy tym jest bardzo agresywny...jak pływa to ciało mu sie zgina tak w połksiezyc...co mu moze byc?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: