Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Black molly  (Przeczytany 2148 razy)
Kulka
Stały użytkownik

« : Marzec 15, 2008, 14:21:46 »

Witam i mam pytanie...mianowicie moja kolezanka kupiła sobie do 60l black molly samca i samice...i jak łatwo sie domyslić rozmnożyły jej sie....i chciałam sie zapytac do jakiej wielkoscie rosna te molinezje?Bo szukałam ale wszedzie były jakies inne odmiany molinezji które do 12cm rosną....   Undecided  i własnie się zastanawiałam czy to ta...i prosze o wszelkie wzkazówki do wychowywania potomstwa...czyli ile razy karmic,od jakiego wieku można je juz oddawać itp.narybek ma obecnie 1 dzien
Z góry dziękuje i pozdrawiam   papa 
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Marzec 15, 2008, 14:39:14 »

molinezje rosną duże, 12cm rośnie żaglopłetwa, o ile dobrze kojarzę balck molly chyba 7-8 cm
60l to za mało .....

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Cyga
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Marzec 15, 2008, 18:24:32 »

mój kumpel ma 6 molli w 60 i sporo więcej innych rybek,mi sie zdaje Ze wystarczy dla dwóch bez przesady

60 l żabki szponiaste
210 l barwniaki czerwonobrzuche
30 l salvini
przyjacielryb
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Marzec 20, 2008, 22:43:47 »

O Boże ja mam 20 rybek na 40l akwa , czują się u mnie doskonale , nie gadajnie mi tu ze do 2 welonów potrzeba 120l akwa !!

moj kolega , ma 2 bojowniki w 5l akwa , i mu się rozmnozyly
Neurochirurg
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Marzec 21, 2008, 09:30:53 »

O Boże ja mam 20 rybek na 40l akwa , czują się u mnie doskonale , nie gadajnie mi tu ze do 2 welonów potrzeba 120l akwa !!

moj kolega , ma 2 bojowniki w 5l akwa , i mu się rozmnozyly

Wiele zwierząt rozmnoży się w nawet ekstremalnych warunkach (włącznie z człowiekiem) co nie oznacza, że te warunki są postrzegane przez rozmnażających się jako dobre.

Nic na siłę. Weź większy młotek!
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Marzec 21, 2008, 09:34:29 »

O Boże ja mam 20 rybek na 40l akwa
Szczerze i głęboko współczuję rybom
czują się u mnie doskonale
Bardzo w to wątpię

damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #6 : Marzec 21, 2008, 10:54:12 »

przyjacielu ryb, zróbmy doswiadczenie. Wsadzimy cie do pokoju 10m*10m*4m ze 20 ludźmi, nie bedziesz mógł wychodzic z pokoju. Ciekawe czy ty będziesz sie fajnie czuł. Lips Sealed
Za takie sadystwo rybek powinno sie karać, masz szczęście że nie mieszkasz w Ameryce, bo bys siedział w kiciu  Wściekły

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
przyjacielryb
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 21, 2008, 14:59:15 »

chyba was posrało , ja tam moge siedzieć w takim pokoju , a ryby czują się super , mam je juz 4 lata , jak by było zle to by zdechły

według waszego gadania musiałbym do 1 kardynałka kupić 200l akwa

Punkt 6 regulaminu forum:

6. Zabrania się zamieszczania na Forum (...)
    - wulgaryzmów,
    - obraźliwych zwrotów w stosunku do innych osób
damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #8 : Marzec 21, 2008, 15:28:34 »

to jest forum, a nie ulica więc nie uzywaj sobie. >:(A tak apropo rybki nie gadaja wiec nie morzesz sie ich spytać.
Mój tata, jak byłem małym dzieckiem, to trzymał w akwarium więcej ryb niż ty, w dodatku miał 2 sumy rekinie. Akwa było 70l. Chyba wszystkie rybki zkarłowaciały (według mnie, bo tak wyglądają na zdjęciach), z początku sie mnozyły, ale potem przez 4 lata cisza, nawet gupiki Huh. To ma chyba związek ze skarłowacieniem, a ja nie sadzę żebyś ty chciał stracić zdolność do rozmnażania Tongue.

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: