Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Zrób to sam « Odkurzacz???- Jak go zrobić???
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: Odkurzacz???- Jak go zrobić???  (Przeczytany 26653 razy)
Erem
Stały użytkownik

« : Wrzesień 03, 2005, 18:01:08 »

Witam

Ostatnio zauważyłem że odmulaczem za dużo nie ździałam ponieważ moje 60L akwa jesta bardzo małe i posiada wiele zakątków gdzie za chiny nie dotrze odmulaczem a znowu demolować wystrój i wywalać wszystkie rośliny to totalny bezsens.
Więc pomyślałem że przydał by się odkużacz, tylko nie wiem jak go zrobić i mam taką prośbe jeśli ktoś zrobił taki odkużacz to prosze udostępnienie pomyśłu na forum.
Mam brzęczek jakiś stary który może mógł by się przydać .
Pozdrawiam

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy"-kłucił bym się.
mila
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 04, 2005, 15:58:02 »

Gdzieś wczoraj czytałam o tym, ale nie wie w  którym miejscu
poszukaj

150l
4mieczyki,
2 molinezje szerokopłetwe,
2 zmienniaki wielobarwne
2 skalary,
2 kiryski spiżowe,2albinosy
2pekolcje
10,5l kotnik
diego74574
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 04, 2005, 18:03:28 »

Weż rurkę igielitową jak do spuszczania wody, butelkę plastikową od napoju małego np. cola 0,5 l i utnij ją w połowie, gwint przyczep do węża i okręć drutem lub ściskiem. Następnie w bocznej części tej uciętej butelki zrób mały otwór na rurkę plastikową 4 mm taką jak do doprowadzania powietrza do akwarium, i włóż ją tak żeby wystawała do środka 0,5cm przymocuj ją jakąś taśmą klejącą , podłącz rurkę do brzęczyka i gotowe, włącz brzęczyk regulując go na nie za duży przepływ powietrza, nadstaw wiadro i możesz odkurzać akwarium.
Erem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 04, 2005, 18:34:49 »

Dzięki Ci bardzo jutro biore się do roboty.
Pozdrawiam

RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 05, 2005, 16:15:05 »

Masz zobacz mój patent w poniższym linku :!:
http://www.akwarystykar.fora.pl/viewtopic.php?t=63

84L-HOLENDER:25gat.roślin,10neon czerwony,10danio różowe,2otostki,mnóstwo krewetek red fire
25L-MINI HOLENDER:ok 10gat.roslin,2 otoski,2 kiryski,gupiki
Erem
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 06, 2005, 17:40:51 »

TO GENIALNY ODKURZACZ, powinieneś go opatentować.
Pozdrawiam

RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 06, 2005, 19:35:48 »

Oj to nie mój wynalazek tylko- świetej pamieci dziadka "PIERWSZEGO AKWARYSTY NA PODLASIU"  Cheesy
Ja tylko skonstruowałem sobie cos takiego dla próby bo dokładnie niepamietałem jak to kiedys robił dziadek.Ale powiem,ze wyszło za pierwszym razem i sprawuje sie rewelacyjnie Cheesy

84L-HOLENDER:25gat.roślin,10neon czerwony,10danio różowe,2otostki,mnóstwo krewetek red fire
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 24, 2005, 15:29:03 »

Cytat: diego74574
Weż rurkę igielitową jak do spuszczania wody, butelkę plastikową od napoju małego np. cola 0,5 l i utnij ją w połowie, gwint przyczep do węża i okręć drutem lub ściskiem. Następnie w bocznej części tej uciętej butelki zrób mały otwór na rurkę plastikową 4 mm taką jak do doprowadzania powietrza do akwarium, i włóż ją tak żeby wystawała do środka 0,5cm przymocuj ją jakąś taśmą klejącą , podłącz rurkę do brzęczyka i gotowe, włącz brzęczyk regulując go na nie za duży przepływ powietrza, nadstaw wiadro i możesz odkurzać akwarium.

No ale brzenczyk wypycha powietrze a nie wciaga . Awogule jak sie go podloczy to co ten syf bedzie sam lecial , wytlumaczciemi to albo zrobcie zdjecie tego . Z gory dzieki  :!:
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 24, 2005, 16:03:47 »

Skonstrułuj sobie takie coś,a sam sie przekonasz jak to działa :!:
A jak chcesz fotke jak to wyglada to masz w moim linku troszke wyżej  :!:

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 24, 2005, 18:14:01 »

Jeszcze jedno ile cm ma byc ta dziurka na butelce od gwinta Huh
Luck
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Wrzesień 25, 2005, 12:51:24 »

Świetna sprawa ten odkurzacz. Super urządzenie Smiley
Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #11 : Wrzesień 28, 2005, 17:32:44 »

Dzis zxrobilem ten "odkurzacz" i od razu go wytestoiwawalem i mi sie zatyka tan wlot zwirkiem , jak wy to robicie ze Wam sie nie zatyaka??
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Wrzesień 29, 2005, 14:12:12 »

Cytat: Kotek92
Dzis zxrobilem ten "odkurzacz" i od razu go wytestoiwawalem i mi sie zatyka tan wlot zwirkiem , jak wy to robicie ze Wam sie nie zatyaka??

Poprostu musisz trzymać ciut wyżej nad podłozem,aaa i ta rureczka cieniutka w środku musi ciuteńke wystawać poza grubsza rurkę :!:

Kotek92
Bywalec

Zielona Góra

« Odpowiedz #13 : Wrzesień 29, 2005, 14:42:10 »

Cytat: RAFIK
Cytat: Kotek92

Poprostu musisz trzymać ciut wyżej nad podłozem,aaa i ta rureczka cieniutka w środku musi ciuteńke wystawać poza grubsza rurkę :!:

To ta rurka ciensza ma byc w tej grubszej  :?:  :?:  :!:  :!: jamyslalem ze w butelce  :!:  :!: No ale jak bede trzymal nad zwirkiem to ten calu syf z spod zwirku nie zostanie wsysany  :!:  :!:
RAFIK
Nowy
*

« Odpowiedz #14 : Wrzesień 29, 2005, 15:52:22 »

A jaki ty masz odkurzaczyk :?:
Taki jak ja skonstruowałem :?:
ZAJRZYJ DO LINKA PONIZEJ :!:
http://www.akwarystykar.fora.pl/viewtopic.php?t=63

Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  

Skocz do: