Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czarny humor akwarystów  (Przeczytany 11118 razy)
danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« Odpowiedz #30 : Listopad 01, 2006, 18:16:38 »

no subsio macie super wyobraznie ale ja znam goscia osobiscie co z gupikuw małe w szklance wyduszal i miał 2o lat na dodatek pozdrawiam s

nr 1-112 lit
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #31 : Listopad 02, 2006, 02:43:19 »

To juz nie czarny humor, to po prostu sadyzm w czystej postaci! Jaja bym mu przez imadło do szklanki wydusił, zeby wiedział jak to dobrze!!

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
al
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Listopad 02, 2006, 10:43:06 »

Kumple pojechali pod namiot, nad jezioro na rybki i zabrali ze sobą rotwailera. Jak to na rybkach trochę sobie popili i puścili psa, żeby pobiegał. Po pewnym czasie pies wraca z drugim psem martwym w zębach. Poznali, że to pies właściciela gospodarstwa znad jeziora. Nie wiedzieli co zrobić, żeby nie było na nich i wpadli na pomysł, żeby psa wsadzić do budy. Rano wstają, a tam właściciel stoi nad budą i coś mruczy do siebie. Współczując mu , pytają: "co zdechł?" Odpowiedział: "Myślałem, że zdechł wczoraj i go zakopałem, ale jak się znów znalazł w budzie?"
danielpodkarpacie
tylko piękniczkowate troszke dennych
Nowy
*

« Odpowiedz #33 : Listopad 02, 2006, 11:47:12 »

no sadyzm ale najbardzie wkurw---- mnie to że on to robił bo ja powiedziałem że za dwa trzy dni samica sie ukoci a jak ma jakies akwa niech odłoży zawsze pare maluchuw utrzyma  sam namuwiłem go na załozenie akwa i jeszcze rybki mu sprezentowałem ale po tym numeże powiedziałem niech somie zbiera kamenie albo jeszcze cos ale zywe zwiezeta nie dlaniego bubu bubo pozdrawiam

nr 1-112 lit
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Listopad 23, 2006, 13:43:08 »

Następna perełka ... Sad
http://www.allegro.pl/item144542247_welonka_gigant.html

Dj_krystus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #35 : Listopad 23, 2006, 16:37:37 »

I co ta welonka morze czuc  Angry mozna sie domyslic Wściekły
A tak a propo u mnie w Pleszewie w sklepie akwarystycznym na tzw.Manhatanie sprzedaje bardzo mily pan.Nawet byłem świadkiem jak jakas pani chciala kupic rybke ktora jej sie poprostu podobałe a on jej doradzil ze ryba jest ryba drapiezna i lepiej jej ni kupowac do akwa ogolnego.Super sklepik. Wink

DJ_Krystus
darks86
Nowy
*

« Odpowiedz #36 : Listopad 23, 2006, 16:50:48 »

no subsio macie super wyobraznie ale ja znam goscia osobiscie co z gupikuw małe w szklance wyduszal i miał 2o lat na dodatek pozdrawiam s

A znasz powód, dla którego to robił ? Bo to jest ostatnia deska ratunku, gdy samica z niewiadomych przyczyn nie może "zacząć" rodzić, a sztuczki z temperaturą nic nie dają. Osobiście zdażyło mi sie to tylko raz. Znajomi uprzedzili mnie jak to wygląda i co trzeba zrobić. Jeśli "poród" niezwykle się wydłuża, a matka już niemal nie może podnosić się z dna, to właśnie delikatnie przyciska się jej brzuszek. Ale tylko raz. Pewnie kilka młodych przez to rodzi się martwych, ale reszta przeżyje. Inaczej wszystkie zdechną (info z praktyki, prowadzaliśmy zaopatrzenie dla sklepów w gupiki). Więc nie jestem taki pewien, czy gościa od razu należy posądzać o sadyzm...

Co do akwa wiszącego - jeśli wsadzimy tam welony, to faktycznie debilizm. Ale dla bojownika to się już nada. Tak samo 3-4 kardynałki. Oczywiście mówię o opcji z filtrem, bo akwa w stylu "kula ze złotą rybką" to syndrom z bajek...

Z ciekawszych opcji czarnego humoru - spotkałem się z przypadkiem, gdzie kolesiowi nadmiernie rozmnażały się gupiki, nawet już w akwa ogólnym. Po pewnym czasie strzelał nimi z procy, przez okno w sąsiadów.
Inna sprawa - skończył się delikwentowi pokarm i karmił ryby tabletkami dla żółwia stepowego. Aczkolwiek tutaj nie mam pewnosci, czy skład po częsci się nie powiela... Tak czy inaczej ryby dostały czerwonych kropek, leczenie 2 tygodnie trwało.
« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2006, 16:56:10 wysłane przez darks86 » Zapisane
Bubo bubo
Stały użytkownik

« Odpowiedz #37 : Listopad 23, 2006, 17:26:48 »

A znasz powód, dla którego to robił ? Bo to jest ostatnia deska ratunku, gdy samica z niewiadomych przyczyn nie może "zacząć" rodzić, a sztuczki z temperaturą nic nie dają. Osobiście zdażyło mi sie to tylko raz. Znajomi uprzedzili mnie jak to wygląda i co trzeba zrobić. Jeśli "poród" niezwykle się wydłuża, a matka już niemal nie może podnosić się z dna, to właśnie delikatnie przyciska się jej brzuszek. Ale tylko raz.

Ho,ho!To i tak można? Zawsze sie coś człowiek nauczy.Gupików co prawda nie hodowałem, a te, które mamy w pracy mnożą sie znakomicie bez uciekania sie do tak drastycznych metod, wiec nie wiedziałem o takim sposobie postępowania.Ale dobrze wiedzieć.

450 l : 6 Pterophyllum scalare,3 Ancistrus sp. 3 Platydoras costatus,  3 Hoplosternum thoracantum, 3 Crossocheilus siamensis, 4 Ancistrus sp. 5 Corydoras sp.
Komandos
Super aktywny

Zambrów

« Odpowiedz #38 : Listopad 23, 2006, 17:44:06 »

Co do tego gościa to wątpie żeby był takim wielkim akwarystą i znawcą żeby takie zabiegi przeprowadzać. Poprostu chciał mieć szybciej młode. Co za debil. Na szczęście tacy idioci nie spowiadają się z tego a kara za to czeka na nich tam skąd wrucić nie można.

Wkrótce 100 litrowa tanganika z muszlowcami Smiley
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #39 : Listopad 23, 2006, 18:57:06 »

Co do akwa wiszącego - jeśli wsadzimy tam welony, to faktycznie debilizm. Ale dla bojownika to się już nada.
No tak ... to potwierdza twoją znajomość akwarystyki  Wściekły Wściekły Wściekły

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Listopad 13, 2007, 23:50:08 »

Następna perałka... szkoda tylko, ze z naszego forum i na poważnie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php/topic,12238.msg102684.html#msg102684

A zwłaszcza fragment:

czytałam jeszcze że działa wrzucenie suszarki włączonej do gniazdka... rybom podobno nie szkodzi za to zabija slimaki i jaja

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Jarecki
Bywalec

« Odpowiedz #41 : Listopad 15, 2007, 22:03:53 »

Suszenie ulubieńców to nie głupi pomysł.
Po pięćdziędziesięciu latach akwarystyki każdy miałby regał na całą ścianę z dopiskiem: Żył lat...,
i data zejścia w zasłużony odpoczynek.
Sądzę jednak że" kremancja" jest lepsza bo więcej zmieści się na tym samym miejscu. Grin

Sam kiedyś widząc że samica molinezji żaglopłetwej zamiast "rodzić" opadła ciężko i przestała oddychać wyjąłem ją i dokonałem cięcia żyletką .Kilkadziesiąt młodych tak uratowałem.
Jak wyciskać młode z żywej to wiadomo, przecież ryby głosu  nie wydają więc istny raj dla początkującego sadysty. Od czegoś trzeba zacząć...

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: