Oswald
|
 |
« Odpowiedz #7 : Maj 20, 2007, 00:04:30 » |
|
Drogi TomajX, mniemam, ze utworzyles ten watek z powodu tej troche "niemilej" dyskusji w watku o glonojadach. Takze ja nie lubie jak na tym (moim ulubionym) forum powstaje siara i wyglada na to, ze to z mojego powodu.
Po pierwsze chcialem zauwazyc, ze nie czepnolem sie Ciebie dla tego, ze uzyles slowa "glonojad" a nie "zbrojnik", bo takich bzdetow napewno sie nigdy nie czepiam,
Ty napisales: ogólnie glonajady dostosowują sie wielkością do rozmiarów akwarium ale jak jest za duży to już sie raczej nie skurczy.
Katka napisala: Najgłupsze stwierdzenie, jakie słyszałam . Polecam poczytać -> Zanim kupisz zbrojnika
Ty napisales: widzę że tobie by sie przydało poczytać bo ja juz jakiś czas choduje glonojady i wiem co piszę
Ja napisalem: sorki TomajX, ale mysle ze nie zabardzo wesz.... gdybys sie tymi "glonojadami" na prawde interesowal to pierwsze czego bys nie robil, to uzywania pojecia "glonojady". To sa ryby z rodziny zbrojnikowatych (Loricaridae) potocznie nazywane "zbrojnikami" ale nigdy "glonojadami". Kazdy, kto sie tym tematem troche interesuje, wie to. Glonojady to m.in. Ampularie i krewetki Amano. A o dopasowywaniu sie do wielkosci zbiornika tez nie ma mowy. Mozna jedynie mowic o "zkarlowaceniu"
Moj komentarz: OK: Sa ludzie wrazliwi, do ktorych i ja naleza, i jak ktos nazywa moje poglady glupotami, to mi odrazu "gula skacze" i moge zrozumiec, ze Ciebie to tez zdenerwowalo. Katka miala w prawdzie racje, ale mogla swoja wypowiedz grzeczniej sformuowac.
Tu nie chodzilo o to jakiego slowa uzywasz, tylko o to, ze staralem Ci sie juz na podstawie tego, jakiego nazewnictwa uzywasz, pokazac, ze pewnie az tak wiele na temat tych ryb nie wiesz, bo gdybys wiele czytal na temat zbrojnikow i sie nimi rzeczywiscie pasjonowal, to przedewszystkim nie nazywal bys ich glonojadami.
Jesli Ci to tak strasznie urazilo, to przepraszam. Ale imho, to ty troche glupio zaatakowales Katke, ktora jednak, co by nie gadac, prowadzi stronke o zbrojnikach, na ktorej kazdy moze sobie to i owo przeczytac i sie troche zna na temacie.
A jesli chodzi o moje gwiazdki.... to wiesz... napewno nie nabily sie przez to, ze sie czepiam jakis wyrazow. W zasadzie nie chce mi sie o tym pisac, bo dla mnie gwiazdki nigdy nie byly wazne, a jak juz ich mam tyle to ciagle slysze jakies glupie komentarze, ze sie od pewnego czasu juz wstrzymuje z postami/odpowiedziami i pisze tylko tam, gdzie sa interesujace dyskusje albo ktos totalne bzdety wypisuje.
Jak klikniesz na moj nick a potem na moje ostatnie posty to mozesz zobaczyc, czy twoja teoria jest prawdziwa. Czasem napisze jakis glupi komentarz, zwlaszcza po paru piwkach, ale ogolnie mysle, ze ludzie sa wdzieczni za informacje, ktore wypisuje. Przynajmniej dostaje na priv wiele podziekowan za to, ze im wreszcie w prosty sposob wytlumaczylem o co chodzi w tym czy innym temacie.
pozdravinki
|