Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Korzeń - czy go się myje??  (Przeczytany 2193 razy)
mihco
Bywalec

Ziom

« : Maj 19, 2007, 12:45:19 »

Wiem, że to głupie pytanie, ale ostatnio wyjęłam mój korzeń i był caały w czymś takim czarnym co brudziło ręcę, jak go wsadziłam po prysznic i zaczęłam przemywać to leciała czarna woda i takie jakby małe kawałki tego "gluta". Czy to znaczy, że z nim jest coś nie tak? Możę powinnam go wygotować? A może to normalne i go tak myć co tydzień? No i bym zapomniała o najważniejszym co mnie zdziwiło korzeń NIE BARWI!! Co już w ogóle nie wiem o co chodzi. Proszę o rady Smiley  Grin Cheesy

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 19, 2007, 14:02:51 »

Wygotowanie na pewno nie zaszkodzi

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #2 : Maj 19, 2007, 15:09:29 »

Ale obawiam  się, że to przez coś w akwa się tak dzieje

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Maj 19, 2007, 20:41:12 »

A poza tym czymś czarnym zauważyłaś w akwa coś niepokojącego?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2007, 22:27:22 »

Tak, że woda szybko mętnieje...

Oswald
Super aktywny

Moje Logo

« Odpowiedz #5 : Maj 20, 2007, 01:17:02 »

jak go wygotujesz w wodzie z sola kuchenna, to napewno zachamujesz na jakis czas jakiestam procesy rozkladowe w tym korzeniu. Ale na dluzsza mete rozejzal bym sie za jakims nowym korzeniem, bo ten - widac - cos sie psuje w wodzie.

Moje akwa: 375, 112, 63
Lubię projektowanie podwodnych światów.
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #6 : Maj 20, 2007, 09:58:31 »

Ale miałam tak samo z tym, który kupiłam wcześniej i teraz jest oki, to się samo "unicestwiło" i już jest bardzo ładny korzeń Cheesy więc myśle, że z tym będzie podobnie

mick k-ce
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Maj 31, 2007, 21:37:48 »

miałem cos podobnego;] lecz nie zmieniało to parametrów wody, przypuszczam że może to być wynikiem reakcji którym podlega korzeń w środowisku wodnym, i rozwijającej się także na jego powierzchni fauny bakteryjnej i własnie po jakimś czasie sytuacja się stabilizuje.
TomajX
Stały użytkownik

Poznań

« Odpowiedz #8 : Maj 31, 2007, 22:35:28 »

na moim korzeniu robi sie też coś podobnego ,ale zbrojnik skutecznie się tym zajmuje

mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #9 : Czerwiec 01, 2007, 12:04:20 »

No ja właśnie dwa zbrojniki dałam do akwa, ale są jeszcze małe i tak szybko nie dają rady

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: