Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chlorohydra viridissima  (Przeczytany 3139 razy)
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« : Grudzień 02, 2004, 13:34:47 »

Chlorohydra viridissima = Stułbia zielona - jedna ze słodkowodnych syułbi która oprócz tego że poluje na zooplankton na w endodermie zoochlorelle pozwalajace jej korzystać z produktów fotosyntezy.

To jest teraz mój wróg nr. 1 i cholera nie mam pojęcia jak ją zabić... z azotanem amonu jest taki problem że on może pomagać zoochlorelom dokarmiać symbionta (stułbia) z kolei zagłodzenie poprzez nie podawanie zooplanktonu odpada bo ta sułbia sama wylazła na najwyższy punkt korzonka by się znaleźć bliżej światła .
Wiem że zostają jeszcze ryby labiryntowe ale wierzcie mi ja naprawdę nie chce ich mieć w tym roślinnym akwarium...
Hydra tox  (Tropical) odpada bo wiem od znajomego że trzeba go wlać podwójną zalecana dawke by pokonac wszystkie stułbie ale to zabije mi całe życie w akwa a tego bym nie chciał Sad
I tak jest 4:0 dla stułbi zielonej
(patentów z bateria i miedzą stosował nie będe bo to idiotyzm który też wszystko zabije)
Zna ktoś jakiś sposób ?
Pozdrawiam

112,25
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 03, 2004, 20:08:06 »

Tramal, mogę ci dać swoje bojki na jakiś czas Smiley

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #2 : Grudzień 03, 2004, 20:19:18 »

Narazie sie wstrzymam z działaniami ofensywnymi a jak się okaże to zbyt groźne pokusze się o gurami Smiley

112,25
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Grudzień 03, 2004, 20:20:04 »

pokusz sie o pretniki Wink(marzenia... Sad )

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Skaman
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2004, 09:58:54 »

a co ci przeszkadza żyjątko jak nie masz w tym akwarium ryb?Huh? nie pozjada ci narybku a zawsze to coś innego niż  roślina Tongue
Tramal
Global Moderator
Super aktywny

I see You...

« Odpowiedz #5 : Grudzień 04, 2004, 15:54:35 »

problem w tym że mają tam być ryby docelowo ale jak będę mnożył je w osobnych akwariach to narybkowi nic tam nie grozi Smiley dorosłych stułbia nie uszkodzi więc może faktycznie niech narazie zostanie Smiley

112,25
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: