wisnia22
Nowy

|
 |
« : Listopad 02, 2007, 16:47:50 » |
|
przez jakis czas utrzymywało sie na poziomie 0,3 zrobiłem podmiane oloło 30% i przyciołem roślinki które w ostatnim tygodniu urosłuy o pare cm, oprócz tego przepłukałem filtr (wewnentrzny) i test wykazał no2 ponad 1,5 może nawet 3,0(jest mało dokładny) podnieniłem 65% wody (woda miała 0 no2) ale to nie wiele zmieniło. Jak to wytłumaczycie bo ja tego kąpletnie nie pojmuje!!!! Powinienem znowy podmienic troche wody ( na tą chwile tylko zostaje kranówa z uzdatniaczem)  
|
|
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2007, 11:59:24 wysłane przez Seboos »
|
|
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2007, 16:49:26 » |
|
W jakiej wodzie przeplukales ten filtr ?
|
|
|
|
|
|
|
wisnia22
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #2 : Listopad 02, 2007, 16:52:10 » |
|
kranówką a po testach ponownie wrzątkiem
|
|
|
|
|
|
|
Magdallenah
Ja.
Super aktywny

I'm ;)
|
 |
« Odpowiedz #3 : Listopad 02, 2007, 17:03:38 » |
|
przepłukałeś filtr wrzątkiem? brak bakteri w filtrze=ponowne dojżewanie zbiornika=wysokie azotany, ale mogę sie mylić :/
|
|
|
|
Pozdrawiam, Magda. 
|
|
|
wisnia22
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #4 : Listopad 02, 2007, 17:13:50 » |
|
no to sam namieszałem czy pomoge jesli podmienie dzisiaj poraz drugi jakąś częśc wody ( z uzdatniaczem)
|
|
|
|
|
|
|
Okrass
Zainteresowany

FotograF / StarY WilK MorskI =)
|
 |
« Odpowiedz #5 : Listopad 02, 2007, 17:19:22 » |
|
przepłukałeś filtr wrzątkiem? brak bakteri w filtrze=ponowne dojżewanie zbiornika=wysokie azotany, ale mogę sie mylić :/
... ojojoj to ja ciagle przeplukuje tak filtr co 2 tyg. To od tego mam takie wysokie....
|
|
|
|
AQWA 51l 7 x Neon Innesa (Paracheirodon innesi) Kirys Spiżowy (Corydoras aeneus) 2 x Zbrojnik Niebieski (Ancistrus multispinis) 2 x Barwniak Czerwonobrzuchy (Pelvicachromis pulcher) 3 x Krewetki Amano Krewetka Filtrująca Świderki =)
|
|
|
wisnia22
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #6 : Listopad 02, 2007, 17:22:04 » |
|
ale pierwotnie płukałwm filtr w bierzacej wodzie i po podmianie wody no2 miało ponad 1,5 co tak mocno podniosło te azotyny. jest może jekaś chemia na ratunek???
|
|
|
|
|
|
|
Misquamacus
|
 |
« Odpowiedz #7 : Listopad 02, 2007, 17:24:27 » |
|
sera toxivec, jednak to na długo nie pomoże kup toxivec i nitrivec i zaszczep bakterie, i obniż zw. azotu i fosforu, podmieniaj regularnie wodę i gąbkę płucz w wodzie odlanej w akwarium 
|
|
|
|
 >>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<< >>>>>>>> www.fawa.pl <<<<<<<
|
|
|
wisnia22
Nowy

|
 |
« Odpowiedz #8 : Listopad 02, 2007, 17:30:55 » |
|
spróbuje podmienic tą wode pewnie nie zaszkodzi Dzieki Bardzo za rady
|
|
|
|
|
|
|
Tadeus
|
 |
« Odpowiedz #9 : Listopad 02, 2007, 17:54:53 » |
|
Chlor z kranowy bardzo ladnie zabija bakterie w filtrze ;] Tak wiec nawet goraca nie bylo potrzebna 
|
|
|
|
|
|
|
aneta2261
Zainteresowany

|
 |
« Odpowiedz #10 : Listopad 03, 2007, 23:23:44 » |
|
Nie podmieniaj juz wody, zaszczep filtr, kup albo 1 kapsułkę bactozymu 2 zł. na 100 l.włóż lub wysyp za środka do wody.Albo sa teraz uzdatniacze TETRY z bakteriami i takimi tam w saszetce.. dostałam przy zakupie akwarium ale nie zapisałam niestety.I staraj się żeby płukanie filtra nigdy nie zbiegało się w czasie z wymianą wody.Jeśli umyjesz filtr bakterie które sa w wodzie zaszczepia go, jesli podmienisz wodę , bakterie z filtra zaszczepia wode...wiem że tłumaczę jak dziecku ale tak czasem najlepiej dociera.  Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
|