Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Obsada do 240 l.  (Przeczytany 1809 razy)
tomekmt01
Nowy
*

To moje rybki i moje akwarium

« : Wrzesień 14, 2007, 06:41:28 »

Zastanawiam sie nad obsada do mojego nowo urzadzanego akwarium. Docelowo ma bgyć całkiem ładnie zarosniete i napewno chciałbym zeby pływały w nim skalary. Narazie sa tylko dwie kosiarki i dziś wpuszczam 10 otosków. Prosze o ciekawe propozycje .
MlekoDanger
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 14, 2007, 11:05:50 »

polecam Apteronotus albifrons bardzo efektoewna wyba;] jednak czasem zdarza sie ze jest agresywna..
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 14, 2007, 12:23:04 »

Przed propozycjami uzupełnij opis swojego akwarium o parametry wody jakie w nim masz oraz rodzaj podłoża i posiadane ozdoby (skałki, kamienie, korzenie).

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
tomekmt01
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 14, 2007, 14:58:18 »

parametry wody TwO 8 TwW 6 PH7        Postaram sie zamiescic fotkę .
tomekmt01
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 14, 2007, 15:37:41 »

Z dekoracji to dwa kawałki drewna, mahoń. kamienie. Jako podłoza uzyłem żwiru rzecznego 2-5 mm. Nie wiem jak zamiescić fotę.
helbards
Stały użytkownik

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 14, 2007, 18:37:13 »

Po pierwsze opcja zmień (nie pisz post pod postem!) , było już dużo dyskusji na tematów wstawiania obrazków (opcja szukaj nie boli ).
Podpowiem Ci , szukaj pod hasłem "jak umieścić fotografię" itp.

helbards
Stały użytkownik

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 14, 2007, 19:17:02 »

Żwir rzeczny nie będzie sie nadawał na dłuższy okres , lepiej (pewniej z sklepu żwir kupić)

P.S cod , masz na myśli Call of Duty ? , nick jak zawsze 'helbards' Wink

tomekmt01
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 15, 2007, 06:09:02 »

narazie tak  wygłąda mój zbiornik  http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d0d98fdaca08b74b.html , zaczałem podawac co2 (bimbrownica) oświetlenie to 4 X 30 W . W czym zwir sklepowy jest lepszy od rzecznego? Chciałbvym posadzić jeszcze coś w środkowej i przedniej czesci zbiornika moze jakies żabienice albo trawkę ? posadziłem trzy kępki ophiopogon ale niewiem czy bedzie to rosło bo podobno to bagienna roślina.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2007, 06:12:28 wysłane przez tomekmt01 » Zapisane
helbards
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 15, 2007, 06:36:49 »

W tym że tam masz 99% pewność ze nie będzie jakiegoś syfu...ale jeśli ten rzeczny dobrze zakonserwowałeś to powinien ci się utrzymać Smiley
to dobry pomysł z zabietnicami i trawką...

tomekmt01
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 15, 2007, 12:08:01 »

kilka razy urzywałem juz takiego żwiru i nie miałem problemów , poza ślimakami. a uzyłem go ze względu na to iż znajduja sie w nim składniki mineralne powodujace bujny wzrost roślinności Cheesy  (tak sobie pomyslałem) jakie roślinki by sie tam mogły ładnie prezentować?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: