Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Ankieta
Pytanie: Wtydzisz sie swoich poczatkow z akwarystyka?
Jak cholera
Tak troche
nie pamietam
nie
jestem dumny z pierwszego akwa

Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Najwiekszy Blad  (Przeczytany 2150 razy)
Kicha
Stały użytkownik

« : Wrzesień 20, 2007, 22:24:13 »

Kazdy wyrzeka amatora wszystko (przewaznie za male zbiorniki) kazdy mowi czasem sie zlosci i irytuje nie dziwie sie ile razy mozna tluc wszystko w kolko i to samo ale to nie ten temat tutaj chce zeby kazdy przypomnial sobie jak to bylo jak byl amatorem i jakie bledy robil chyba kazdy robil Huh bo nie chce wyjsc jedynym glupcem. Ja staram sie nadrabiac w lekturze a zeby mnie osmielic bo nadal jestem amatorem niech ktos lepszy napisze swoj blad ;]. Zreszta napisze cos z przeszlosci kiedys mialem akwarium ja wiem 8 litrow korzystajac z ksiazkek (nadal je mam) mialem akwarium mialem 10 lat akwarium bylo brata ja pamietam jak tam sporo rybek bylo i az sie sam dziwie mialem jedno wieksze czy te ryby to po prostu byla jedna zupka??  Undecided zreszta nawet wieksze nie moglo byc za duze sztuczne roslinki jedna ryblka na drugiej dopoki mialy gdzie plywac kupowalo sie nastepne jakies zywe byly ale padaly bez swiatla szczegolnie w zimie no bo co to za pomysl zeby rybka swiecic ehh te czasy dobrze ze to nie ja za to odpowiadam bo az wstyd  Embarrassed

W przygotowaniu 25 litrów... Ah szkoda tej 120...
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 21, 2007, 07:28:54 »

Ja się swoich popełnionych błędów nie wstydzę. Wręcz przeciwnie - jestem z nich dumny. Wiedza ta jaką zdobyłem na błędach jest bezcennna. Dlaczego dumny - dlatego, że mogę powiedzieć "przeżyłem to na własnej skórze". Mogę powiedzieć, że do tego co wiem, doszedłem sam, poprzez eksperymenty, błędy itp. Każdy popełnia błędy i uważam, iż nie powinno się ich wstydzić, tylko wyciągnąć z nich nauczkę Smiley

złośnik
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 21, 2007, 15:28:31 »

neonka solo
kirysek solo
lambeo z tym kiryskiem(ale nie rozrabiali)
zbrojnik niebieski (40 l)

co chwile restart akwa (bo myslalem ze tak trzeba), ale w sumie wszystko żyło mi dobrze. ;]
więcej grzechów nie pamietam.
było minęło, miałem może 13 lat. teraz wziąłem się do tego trochę inaczej. swoje przeżyłem i o to chodzi.

EDIT:

... co nie znaczy, że błędów już nie robie... ;] Afro
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 11:42:10 wysłane przez złośnik » Zapisane

63 l:

5x kirysek pstry
4x neon czarny
3x neon diamentowy
2x otosek
2x colisa chuna
mihco
Bywalec

Ziom

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 21, 2007, 15:29:42 »

Ja się bardzo wstydzę swoich początków. Dokładnie tego, że w kuli trzymałam bojownika ze sztucznymi roślinkami  Embarrassed

Dzień, który przynosi nowe życie, może być niezwykły, tak jak niezwykłe może być życie, które przychodzi każdego dnia
karol13
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 21, 2007, 19:10:34 »

Ja się bardzo wstydzę swoich początków.
heh ja tez.
mialem bojowniki ( samca i samice) w kuli ze sztuczna roslinka
a pierwsze akwa 2 welony i Prętnik karłowaty Colisa lalia w 30l  Embarrassed
 papa

Nie polemizuj z idiotą bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pobije doświadczeniem. Grin Grin Grin Grin Grin
anrd
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 22, 2007, 08:16:15 »

Moje grzechy -
- 4x zbrojnik niebieski + 2 skalary w 112L
- Ramirezki w wodzie o pH 7,6
- na początku częste stosowanie chemii

Na szczęście było - minęło

malzonka
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 22, 2007, 08:33:09 »

Największy to nieodmulanie dna w tandze, nie wpadłam niestety na pomysł jak to robić gdy podłoże to piach. Efekt - cała obsada padła.
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 22, 2007, 13:57:10 »

Ehhh... Moje początki były klasyczne - bojownik w kuli, ale długo w tej kuli nie posiedział bo ojczym przywiózł od siebie normalne akwarium (szybko zauważyłam że bojownik nie czuje się w kuli najlepiej). Drugim takim było niedopilnowanie grzałki (miałam wtedy 13 lat), która była stara i mocno grzała - w efekcie grzałka po prostu wybuchła, robiąc dużo smrodu (dobrze że ktoś był w domu wtedy), i padł mi zbrojnik.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
gurami999
Master of disaster
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 22, 2007, 16:23:55 »

2 gurami dwuplamiste, 2 mieczyki, 4 molinezje i plecostomus w 60l  Tongue. Swoich błędów się nie wstydzę bo inaczej bym nie odpowidział  papa

Akwarium 60l

5x neon czarny
6x neon czerwony
1x bystrzyk barwny
1x mieczyk

Mieczyk i bystrzyk ze starej obsady...
I atak glonów...
Danio12345
Stały użytkownik

« Odpowiedz #9 : Wrzesień 22, 2007, 16:28:03 »

a ja moje błędy właśnie koryguje. Mam trzy zbrojniki w 25l ale jutro przesadzam jednego do akwa a dwa oddaje do zoologa (mam dwa małe i jednego dużego). A drugi błąd to 2 mieczyki też w 25l ale już dawno poumierały:( No i 13 gupików w 25l.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: