Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zmiana na akwarium sterylne ....  (Przeczytany 3217 razy)
Misquamacus
Super aktywny

« : Wrzesień 20, 2007, 19:34:43 »

Mam pytanie, planuję (niestety) akwarium sterylne dla paletek - i myślę tu żeby odciągnąć ile się da czystej wody myślę że przynajmniej 70-75%, następnie chcę wyjąć roślny i zupełnie akwarium opróżnić ze żwiru. Rybki trafiły by do wiaderka ok. 15l filtr też jakoś bym tak ustawił, żeby ''przeżył'' na najmniejszy przepływ. Myślę że nie siedziały by w tym wiaderku dłużej niż godzina, półtorej. Następny plan to położyć czarny brystol po akwarium w celu zacienienia dna, umyć zbiornik. Kilka roslin posadziłbym, w doniczce i ustawił z boku, żeby chodż trochę ''wciągały'' zw. azotu i dawały pewnego rodzaju ''komfort''.  Następnie nalałbym wody, włożył korzonek i rosliny w doniczce, zainstalował filterek i wpuścił ryby. Same paletki bez obsady innej, (no chyba że kilka krewetek Wink ) Zamierzałbym też w tym wypadku dołożyć drugi filterek wewnętrzny jako ''mechaniczny''. Podmiany byłyby ściągnaiem kupek i jedzonka niedojedzonego, chodż w jedzonko to wątpię żeby nie dojadły jak będą mogły zbierać Wink W akwarium chciałbym jakieś troszkę większe stadko. Nastawiam się także na rozmnażanie. I tu moje pytanie czy to ma rację bytu, czy paletki przeżyją te wszystkie procedury tzn. wywalenie podłoża ?? bo jednak obawiam się o nie. Filtr powinien być żywy, woda ''aktywna''..... hmmm... prosze o porady Smiley
pozdrawiam Kuba  papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 20, 2007, 19:59:03 »

przezyja rybki ten zabieg. Wlasnie dzis wyjalem po pieciu latach tlo strukturalne ... ale tam byl syf Wściekły Robilem poprostu generalne porzadki.
Poza tym zamiast brystolu lepiej jakbys dal czarna karimate.

pozdrawiam
asmi
matka siedzi z tyłu
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 20, 2007, 22:42:06 »

Same paletki bez obsady innej, (no chyba że kilka krewetek Wink

Na pokarm?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 21, 2007, 06:31:31 »

karimata swoją drogą jest ale niebieska  Tongue dlatego chce zaczarnić tło podłoża, może troszkę żle się wyraziłem, poprostu chce wywalić podłoże bo z nim same problemy  Undecided Roll Eyes
Krewetki w cale nie na pokarm - amano i filtrujące (nie dadzą rady zjeść Tongue ) i troche red cherry i rainbowow (tego też nie ruszają Tongue ) i zastanawiam się czy może wpuścić z 5 otosków i zostawić kiryski ale sam nie wiem

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 21, 2007, 08:06:05 »

Kubuś a dlaczego same problemy z podłożem? Przecież wiele ludzi ma paletki i mają normalne podłoże i wszystko jest w porządku.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 21, 2007, 11:47:47 »

podłoże wywalone.... wygląda hmm.... mam zamiar nasypać piaseczku drobnego, roślinki rosną w kokosach lub doniczkach z tyłu  ::)myślę że z piaskiem będzie fajnie....

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: