Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Normalne ślimaki  (Przeczytany 1372 razy)
Julka10
Zainteresowany
**

« : Listopad 02, 2007, 09:47:01 »

A skąd one są?? Huh Shocked

[mały zbiorniczek,malutki] slimaki na: dnie ,na szybie.. A jest tam roslinka którą dostałam. Są 3 maluśkie platki . Na początku ich nie było !  Wściekły {ślimaków}

Pozdrawiam

Proszę stosować się do ogólnie przyjętych w tym kraju zasad pisowni oraz nie pisać ciągu wiadomości po sobie. Do zmiany wiadomości służy opcja ZMIEŃ.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2007, 14:59:33 wysłane przez Emi » Zapisane
aneta2261
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Listopad 02, 2007, 12:00:46 »

Ślimaczki dostałaś z roslinką.Musiały być w niej jajeczka. Napisze to co napisano mi. Ślimaki nie biora się znikąd jak nie maja co jeść to ich nie ma.Czyli za duzo pokarmu sypiesz.Przywlekamy je do domu z roslinami, żwirem, itp.Same sobie nie pójdą. Chemii nie lej bo działa tylko na slimaki a nie na ikrę więc po tygodniu bedzie to samo.Ja wyjełam rybki i wszystko zasypałam kilogramem soli na cała noc.Wtedy miałam 60 l. rosliny żwir filtr, grzałkę, wszystko.....Tylko w taki sposób udało mi sie pozbyc slimaków.Rosliny po 24 h odzyły i maja sie dobrze, wymieniłam żwir bo za duzo było w nim pustych skorupek, filtr tez ok. Fakt faktem trzeba od nowa szczepić akwarium ale slimaków nie ma.
Mam nadzieje że o to Ci chodziło bo 2 posty i pytanie bez sensu sformułowane.Pisz tak żeby inni mogli zrozumieć i pomóc.
« Ostatnia zmiana: Listopad 02, 2007, 16:32:48 wysłane przez aneta2261 » Zapisane
Julka10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Listopad 03, 2007, 09:33:49 »

Dziękuję za odp i uwagi .

Pozdrawiam Julka10  Good !
Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Listopad 04, 2007, 19:49:36 »

Jeśli miała byś zbiornik powyżej 200l to mogła byś kupić kilka bocji albo do tego małego zbiornika na dwa dni pożyczyć rybki się najedzą i nie trzeba żadnej chemii.  Wink

Julka10
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Listopad 07, 2007, 14:09:12 »

Błazenek ale niestety mam malutki zbiorniczek. Taki tylko na żyworotki,  inaczej- kotnik. Ale dziękuję za rady.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: