Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Furry 112l  (Przeczytany 3456 razy)
Furry
Nowy
*

« : Lipiec 04, 2008, 17:27:44 »

Akwarium od 1 lipca 2001
Temperatura stała 25/26 *C
Oswietlenie 2 X 24v
Rybki
5 gupików
3 welonki jako smieciarki
3 glonojady 1 samiec 2 samice
5 danio pregowate
5 neonek
Filtracja fluval 105
grzałka z termostatem
Tlo bede na dniach naklejał
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 00:08:03 wysłane przez Grajewiak » Zapisane
shamefaced
Nowy
*

« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2008, 17:46:36 »

Akwarium od 1 lipca 2001

I już rybki w nim pływają... ojoj.
Oswietlenie 2 X 24v

2x 24W :]

Obsady nie będę komentować... Lips Sealed

Za dużo szczegółów na tym zdjęciu nie widać. Lepiej zrób zdjęcie wieczorem, gdy w pokoju będzie ciemno; światło tylko w akwarium.
To co widzę to: ble żwir po prawej stronie - zbyt duży, roślinek jak na lekarstwo i... więcej nie widzę :]
Albo mi się tylko zdaje, albo całej obsady nie podałeś :] Widzę tam jakby Kardynałka i dwa inne cosie. Może tylko mi się zdaje Wink

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 17:49:31 wysłane przez shamefaced » Zapisane
Furry
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Lipiec 04, 2008, 17:52:56 »

no nie wiem co ci sie nie podoba jak akwarium ma 7 lat
to napisz co ci w opsadzie nie pasuje te welonki niestety przyjełem je za free inaczej by trafiły do stacji sedes intercity
roslinek mam malo bo ostatnio coś chorowały tzw brazowiały wienc musiałem sie pozbyć i zasadzić nowe z czasem bedzie wiecej
ps : nie lubie zbyt gestej roslinności w akwa
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 18:01:25 wysłane przez Furry » Zapisane
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Lipiec 04, 2008, 18:16:45 »

Welonki są śliczne Smiley . I to akwa mogło by spokojnie funkjonować jako welonkarium tylko dodaj tlo ( bo kafle wyglądaja zdeka mało naturalnie Wink i mało estetycznie) a po prawej bym dosadziła jakąś rośline wytrzymałą (i sporą) np.nurzaniec olbrzymi albo jakąś żabienice)- imo wyglądało by lepiej .
Ale reszta ryb powinna zrobic wyjazd...do innego akwa(wystarczy z 50l. )a kardynałki -które i ja widze do sklepu.
 A jak  chcesz zostawic neony, gupiki itd. to powinienes oddać welony (i kardynałki) i zdeka zmienić wystrój bo np. neony to sie tam nie czuja najlepiej - w tym otoczeniu... Ale jak na welonkarium wystrój -spox
Przemyśl to - nie można mieć wszystkiego
-Pozdrawiam

Furry
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 04, 2008, 18:21:40 »

ala wiem ale welonki przyjełem narazie niech sobie pływaja gdyz planuje wieksze akwa takie za 300L narazie musze dokupic donice ceramiczna dla glonojadów oraz rosliny ale to w przyszłym tygodniu  jutro dojdzie jeszcze mech jawajski a kardynałki sa tylko 2 i to tez uratowane ale nie widziałem z ich strony do ryb zadnej agresji wczeniej żyły z gupikami .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 18:23:18 wysłane przez Furry » Zapisane
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #5 : Lipiec 04, 2008, 18:24:30 »

ale musisz liczyć sie z tym że neony( i nie tylko) mogą nie przetrwać za długiego oczekiwania na drugie akwa i zniknąć w paszczach welonek...

Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #6 : Lipiec 04, 2008, 19:49:15 »

Akwarium od 1 lipca 2001
I już rybki w nim pływają... ojoj.
Akwarium od 1 lipca 2001   Good !

Tlo bede na dniach naklejał
No to sie pospiesz bo nie bardzo bez tego tła Wink Piekne welony Wink

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Stig_2
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Lipiec 04, 2008, 20:07:01 »

Ja tam lubie welonki Smiley a tak przy okazji zmien ten zwir po prawej na ten po lewej co masz XD bo ten gruby nie pasuje kompletnie
Furry
Nowy
*

« Odpowiedz #8 : Lipiec 04, 2008, 20:24:49 »

Ja tam lubie welonki Smiley a tak przy okazji zmien ten zwir po prawej na ten po lewej co masz XD bo ten gruby nie pasuje kompletnie
zwirek bede wymieniał przy czyszczeniu akwarium ten drobny mam juz zakupiony i czeka juz wypazony i wypieczony w piekarniku Smiley
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #9 : Lipiec 04, 2008, 20:51:23 »

Z tymi rurami wygląda tak jakoś.. psychodelicznie..
Również uważam że kafelki nie są dobrym pomysłem - pierwsze co przyciągają wzrok (na równi z rurami) i odwracają uwagę od rybek, rozpraszają.
Jak dojdziesz dlaczego Ci rośliny brązowieją i wyeliminujesz przyczynę dosadź więcej..
Wygląda tak.. mało akwariowo ??

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Lipiec 04, 2008, 21:37:11 »

Kiedyś w bardzo starej książce wyczytałem że akwarium to wycinek żywej przyrody w naszym domu... u ciebie w akwarium to wiecej sztuczności niż w piersiach Dody...Same welonki to już ryby które w naturze nie występują, jak dobrze wiesz to wieki zabawy przez skośnookich przyjaciół by z karasia coś wymyśleć... pozatym kafelkami to rozłożyłeś mnie na łopatki, jakbyś zakleił tylnią szybę niebieskim brystolem wyglądałoby o niebo lepiej, co do samych welonek jeśli lubisz te ryby to poszukaj na google mozna znalesc duzo fajnych akwa urzadzonych z tymi rybami...

pozdrawiam N.
shamefaced
Nowy
*

« Odpowiedz #11 : Lipiec 04, 2008, 23:07:09 »

no nie wiem co ci sie nie podoba jak akwarium ma 7 lat
Pardon, na rok nie zwróciłem uwagi :]

PS. Mam nadzieję, że tłem nie okaże się kolorowa fototapeta... ale co kto lubi :]
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: