Furry
Nowy
|
|
« : Lipiec 04, 2008, 17:27:44 » |
|
Akwarium od 1 lipca 2001 Temperatura stała 25/26 *C Oswietlenie 2 X 24v Rybki 5 gupików 3 welonki jako smieciarki 3 glonojady 1 samiec 2 samice 5 danio pregowate 5 neonek Filtracja fluval 105 grzałka z termostatem Tlo bede na dniach naklejał
|
|
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 00:08:03 wysłane przez Grajewiak »
|
|
|
|
|
shamefaced
Nowy
|
|
« Odpowiedz #1 : Lipiec 04, 2008, 17:46:36 » |
|
Akwarium od 1 lipca 2001
I już rybki w nim pływają... ojoj. Oswietlenie 2 X 24v
2x 24W :] Obsady nie będę komentować... Za dużo szczegółów na tym zdjęciu nie widać. Lepiej zrób zdjęcie wieczorem, gdy w pokoju będzie ciemno; światło tylko w akwarium. To co widzę to: ble żwir po prawej stronie - zbyt duży, roślinek jak na lekarstwo i... więcej nie widzę :] Albo mi się tylko zdaje, albo całej obsady nie podałeś :] Widzę tam jakby Kardynałka i dwa inne cosie. Może tylko mi się zdaje Pozdrawiam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 17:49:31 wysłane przez shamefaced »
|
|
|
|
|
Furry
Nowy
|
|
« Odpowiedz #2 : Lipiec 04, 2008, 17:52:56 » |
|
no nie wiem co ci sie nie podoba jak akwarium ma 7 lat to napisz co ci w opsadzie nie pasuje te welonki niestety przyjełem je za free inaczej by trafiły do stacji sedes intercity roslinek mam malo bo ostatnio coś chorowały tzw brazowiały wienc musiałem sie pozbyć i zasadzić nowe z czasem bedzie wiecej ps : nie lubie zbyt gestej roslinności w akwa
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 18:01:25 wysłane przez Furry »
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #3 : Lipiec 04, 2008, 18:16:45 » |
|
Welonki są śliczne . I to akwa mogło by spokojnie funkjonować jako welonkarium tylko dodaj tlo ( bo kafle wyglądaja zdeka mało naturalnie i mało estetycznie) a po prawej bym dosadziła jakąś rośline wytrzymałą (i sporą) np.nurzaniec olbrzymi albo jakąś żabienice)- imo wyglądało by lepiej . Ale reszta ryb powinna zrobic wyjazd...do innego akwa(wystarczy z 50l. )a kardynałki -które i ja widze do sklepu. A jak chcesz zostawic neony, gupiki itd. to powinienes oddać welony (i kardynałki) i zdeka zmienić wystrój bo np. neony to sie tam nie czuja najlepiej - w tym otoczeniu... Ale jak na welonkarium wystrój -spox Przemyśl to - nie można mieć wszystkiego -Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
Furry
Nowy
|
|
« Odpowiedz #4 : Lipiec 04, 2008, 18:21:40 » |
|
ala wiem ale welonki przyjełem narazie niech sobie pływaja gdyz planuje wieksze akwa takie za 300L narazie musze dokupic donice ceramiczna dla glonojadów oraz rosliny ale to w przyszłym tygodniu jutro dojdzie jeszcze mech jawajski a kardynałki sa tylko 2 i to tez uratowane ale nie widziałem z ich strony do ryb zadnej agresji wczeniej żyły z gupikami .
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2008, 18:23:18 wysłane przez Furry »
|
|
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #5 : Lipiec 04, 2008, 18:24:30 » |
|
ale musisz liczyć sie z tym że neony( i nie tylko) mogą nie przetrwać za długiego oczekiwania na drugie akwa i zniknąć w paszczach welonek...
|
|
|
|
|
|
|
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny
Dariusz
|
|
« Odpowiedz #6 : Lipiec 04, 2008, 19:49:15 » |
|
Akwarium od 1 lipca 2001
I już rybki w nim pływają... ojoj. Akwarium od 1 lipca 2001 Tlo bede na dniach naklejał
No to sie pospiesz bo nie bardzo bez tego tła Piekne welony
|
|
|
|
GG 12591627 "Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15 160l na ziemi!
|
|
|
Stig_2
Stały użytkownik
|
|
« Odpowiedz #7 : Lipiec 04, 2008, 20:07:01 » |
|
Ja tam lubie welonki a tak przy okazji zmien ten zwir po prawej na ten po lewej co masz XD bo ten gruby nie pasuje kompletnie
|
|
|
|
|
|
|
Furry
Nowy
|
|
« Odpowiedz #8 : Lipiec 04, 2008, 20:24:49 » |
|
Ja tam lubie welonki a tak przy okazji zmien ten zwir po prawej na ten po lewej co masz XD bo ten gruby nie pasuje kompletnie zwirek bede wymieniał przy czyszczeniu akwarium ten drobny mam juz zakupiony i czeka juz wypazony i wypieczony w piekarniku
|
|
|
|
|
|
|
Atria_C
Global Moderator
Bywalec
|
|
« Odpowiedz #9 : Lipiec 04, 2008, 20:51:23 » |
|
Z tymi rurami wygląda tak jakoś.. psychodelicznie.. Również uważam że kafelki nie są dobrym pomysłem - pierwsze co przyciągają wzrok (na równi z rurami) i odwracają uwagę od rybek, rozpraszają. Jak dojdziesz dlaczego Ci rośliny brązowieją i wyeliminujesz przyczynę dosadź więcej.. Wygląda tak.. mało akwariowo ??
|
|
|
|
|
|
|
nazer
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #10 : Lipiec 04, 2008, 21:37:11 » |
|
Kiedyś w bardzo starej książce wyczytałem że akwarium to wycinek żywej przyrody w naszym domu... u ciebie w akwarium to wiecej sztuczności niż w piersiach Dody...Same welonki to już ryby które w naturze nie występują, jak dobrze wiesz to wieki zabawy przez skośnookich przyjaciół by z karasia coś wymyśleć... pozatym kafelkami to rozłożyłeś mnie na łopatki, jakbyś zakleił tylnią szybę niebieskim brystolem wyglądałoby o niebo lepiej, co do samych welonek jeśli lubisz te ryby to poszukaj na google mozna znalesc duzo fajnych akwa urzadzonych z tymi rybami...
|
|
|
|
pozdrawiam N.
|
|
|
shamefaced
Nowy
|
|
« Odpowiedz #11 : Lipiec 04, 2008, 23:07:09 » |
|
no nie wiem co ci sie nie podoba jak akwarium ma 7 lat
Pardon, na rok nie zwróciłem uwagi :] PS. Mam nadzieję, że tłem nie okaże się kolorowa fototapeta... ale co kto lubi :]
|
|
|
|
|
|
|
|