Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: 30l obsada  (Przeczytany 1376 razy)
siwy1980
Nowy
*

« : Grudzień 18, 2007, 18:27:31 »

Witam
Co myslicie o takiej obsadzie w 30 l akwarium
6 neonkow i 1 bojownik.
Jeszcze zastanawiam sie czy dolozyc jakies otoski albo kiryski tylko niewiem czy niebedzie zaciasno juz.
pozdrawiam
sircula
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Grudzień 18, 2007, 20:24:30 »

Myślę sobie tak. Widziałem małe akwa 25 litrów z małymi jeszcze(to ważne) 1 cm neonkami świetnie urządzone w jakims sklepie, ale czy rybka która nomen omen lubi pływać jak dorośnie nie będzie miała za ciasno?? Pewnie tak.
Subiektywnie rzecz ujmując nie zasiedlał bym takiego akwa bojownikiem, ze względów estetycznych. Moim skromnym zdaniem (to podreślam) do jak najmniejszych akwariów powinno sie dobierać jak najmniejsze rybki. w takiej 25-30 to nawet wyrośnięty kirysek spiżowy wygląda nienaturalnie wielko:).
Otoski chyba ze 3 szt mozna by wpuscic...spokojne , choć ruchliwe...ale wiekszosc zycia spedzaja przyczepione do czegos.
To subiektywne zdanie więc proszę nie brać w stu procentach do siebie tylko przemyśleć sprawę.
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 18, 2007, 20:27:10 wysłane przez sircula » Zapisane

"Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu." - Stanisław Lem
<br>http://www.artrock.pl/recenzje_sc.php?id=2365
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: