Emi
|
|
« : Grudzień 20, 2007, 11:07:32 » |
|
Dzisiaj dojrzałam w akwarium pączek blyxy japonica. Wieczorem wkleję zdjęcie, żeby pokazać jak wygląda. Do tej pory jedynymi roślinami, które u mnie kwitły to regularnie żabienica wielka (Echinodorus major) i ze 2 razy żabienica amazońska (Echinodorus amazonicus). Czy wam też coś kwitnie/kwitło w akwarium? EDIT: Obiecane zdjęcie:
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2007, 15:36:31 wysłane przez Emi »
|
|
Pozdrawiam, Emi Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.plMałe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #1 : Grudzień 20, 2007, 11:50:28 » |
|
U mnie też trochę tego zakwitło Cryptocoryny, sagittarie, rogatki, żabienice roznego rodzaju. Mojemu koledze Heteranthera zakwitła Oto fotka kwitnącej E. 'Rose' :
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
ala
|
|
« Odpowiedz #2 : Grudzień 20, 2007, 12:03:29 » |
|
tez mi kwitla cryptokoryna - bardzo ciekawe zjawisko
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #3 : Grudzień 20, 2007, 12:34:16 » |
|
Crypcie mają niezbyt efektowne kwiaty, ale i tak fajne Ich kwiaty przypominają kształtem rurek i osiągają niewielki rozmiar, także słabo je widać. Mam tutaj na myśli c. wendtii 'brown'.
|
|
|
|
Zawód : akwarysta... Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi... NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
|
|
|
kozak-93
|
|
« Odpowiedz #4 : Grudzień 20, 2007, 13:25:03 » |
|
Mi zakwitł tylko kilka razy anubias niski
|
|
|
|
Astronotus ocellatus i drobnica.
|
|
|
adus12345
Stały użytkownik
mlody akwarysta :):):)
|
|
« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2007, 15:23:34 » |
|
witam mi kabomba anubias niski rogatki zabienica amanonskai jescze jkas roslinka ale nazwy nie pamietam
|
|
|
|
|
|
|
numiko
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #6 : Grudzień 20, 2007, 15:40:03 » |
|
Tylko anubias - ale za to były trzy kwiaty. Wypuszczał jeden za drugim.
|
|
|
|
|
|
|
Raffy
Global Moderator
Super aktywny
|
|
« Odpowiedz #7 : Grudzień 20, 2007, 15:59:10 » |
|
o wlasnie, o anubiasie zapomniałem Też mi zakwitł, tylko raz
|
|
|
|
|
|
|
Xiao Lohan
Aby chcieć być kimś, najpierw musisz być sobą!
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #8 : Grudzień 20, 2007, 18:19:25 » |
|
mi kwitły moczarki kiedyś,teraz właśnie coś wypuszcza długi pęd, już jakieś kuleczki tam są nie jestem pewnien bo sie na roślinach zbyt nie znam ale chyba to żabienica
|
|
|
|
|
|
|
hunk
Zainteresowany
|
|
« Odpowiedz #9 : Grudzień 25, 2007, 21:23:43 » |
|
słyszałem ze anubiasy kwitna jak wyciągnie sieje z wody. Który anubias ma najładniejszy kwiat ?? mi osobiscie podoba sie Anubias congensis ale niewiem czy on kwinie pod wodą
|
|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2007, 21:28:00 wysłane przez hunk »
|
|
"Albo rybka, albo pipka. Jak powiedział Hamlet"
|
|
|
|