Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Nasze akwaria « Nasze akwaria « Małe paskudztwo 60 l - by Mr_Andre - Restart
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  
Autor Wątek: Małe paskudztwo 60 l - by Mr_Andre - Restart  (Przeczytany 13007 razy)
maciuleczek
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #45 : Maj 29, 2011, 21:50:21 »

faktycznie niesamowita różnica z tym co było na początku i jest teraz. Bardzo ładnie to wygląda Smiley

mr_andre
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #46 : Czerwiec 10, 2011, 19:22:32 »

Witam ponownie, tak jak pisałem wcześniej przestałem przez tydzień lać nawozy do akwarium. Po tym czasie  Rotara wspaniała ładnie rosła. Po tygodniu wznowiłem lanie nawozów, glony nitkowate praktycznie znikły, krasnorosty pozostały i doszły chyba okrzemki, dołożyłem kulki gliniano torfowe pod korzenie Rotary.  No i tu problem bo po kolejnym tygodniu gdzie był już podawany nawóz Rotara wspaniała zaczęła marnieć. Co może być powodem tego?
vento
Super aktywny

« Odpowiedz #47 : Czerwiec 10, 2011, 19:49:35 »

może nadmiar jakiegoś składnika w wodzie...? Jak często robisz podmiany i jakie duże?

Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #48 : Czerwiec 10, 2011, 20:21:55 »

Niesamowite, jak z wolą chęci i mózgiem na miejscu można tak szybko nauczyć się wszystkiego i przerodzić kałużę, w coś ładnego.

życzę koledze powodzenia i wytrwałości  Good !

mr_andre
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #49 : Czerwiec 10, 2011, 20:46:34 »

Podmiana co sobotę około 30% wody, źródło wody to coś ala filtr Britta.

Dzięki za miłe komentarze, cóż nadal uważam że mało wiem o akwarystyce i że bajorko mogło by lepiej wyglądać Wink
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 10, 2011, 20:51:08 wysłane przez mr_andre » Zapisane
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #50 : Czerwiec 10, 2011, 20:54:23 »

Podmiana co sobotę około 30% wody, źródło wody to coś ala filtr Britta.

Dzięki za miłe komentarze, cóż nadal uważam że mało wiem o akwarystyce i że bajorko mogło by lepiej wyglądać Wink

korzystasz z podobnego filtra Huh obniża on ph ?

Co do wiedzy to też zawsze tak powtarzam, jak ktoś twierdzi, że wie wszystko, to w moim przekonaniu nie  wie nic Wink Tongue

mr_andre
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #51 : Czerwiec 10, 2011, 21:03:29 »

Mam kiepskiej jakości testery wody, tzn paski 3 w 1. U mnie w kranie jest bardzo twarda woda, filtr ją zmiękcza co widać wyraźnie na pomiarach paskami.
Anubis-RE
Super aktywny

« Odpowiedz #52 : Czerwiec 10, 2011, 21:18:38 »

O to jest pocieszające, bo dziś widziałem taki filtr za 6 dyszek Cheesy a woda zmiękczona nawet o 1 stopień to było by zbawienie, bo w Krakowie woda twarda.
Dzięki za opinie Wink

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #53 : Czerwiec 10, 2011, 22:16:38 »

Również jestem z Krakowa i zastanawiałąm się nad  Britą w trochę innych celach (do parzenia lekkich, zielonych herbat;)).

Z kranu leci mi około 18 dH... kiedyś z ciekawości zabrałam wodę ze studni głębinowej na osiedlu i brakło mi skali testu a wszystko było aż żółte.

Swoją drogą b. dobry sposób na zmiękczenie aczkolwiek nie wiem czy jeden stopień przy 18 robi jakąś różnicę;)

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #54 : Czerwiec 11, 2011, 12:14:03 »

A na kurdwanowie w krakowie nie dostaniecie mieciutkiej wody?  Chyba ze ja mam magiczny kran Wink
Strony: 1 2 3 [4]
  Drukuj  

Skocz do: