Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Podłoża dla roślin akwariowych  (Przeczytany 9830 razy)
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #30 : Luty 05, 2008, 15:40:29 »

@Raffy czy ja mówię ,że tylko na ADA można zrobić piękne akwarium ?
Tak to odebrałem i chyba nie tylko ja ... ADA + Brilux = 100% sukces  Undecided
Zresztą sam napisałeś ...
no to policz
(zbiornik+podłoże ) x ekonomia = efekt 
Efekt-Bezcenne za wszystko inne zapłacę bez gadania Grin Wink
Nie mów że to nie jest szpanerskie ...
Mi się ADA podoba dla mnie warta jest tej ceny i całkowicie mnie nie obchodzi co wy tam se o niej czy o mnie myślicie
Każdy wyraził swoje zdanie i niech już tak pozostanie ...
Tylko ty tak zaciekle broniłeś tego podłoża, że właściwie wyszedł już niezły bajzel Smiley
Chyba już sam się za bardzo zacietrzewiłeś i nakręciłeś ...

Błazenek
Następca Takaschi Amano (żart ;D )
Super aktywny

« Odpowiedz #31 : Luty 05, 2008, 15:53:41 »

No nie u mnie przynajmniej nie znajdziesz połączenia Brillux+ADA bo w Brilluxie mam ziemię ogrodową  Wink Poza tym w tym wątku nie wspomniałem o Brilluxie
To miało znaczyć ,że ADA warta jest swej ceny a nie jakiś szpan ,ale skoro tak to odebrałeś.To przykro mi.
Zaciekle broniłem bo zaciekle atakowaliście a ja ziemi nie atakowałem Undecided .
Ps.Nawet jeśli napisał bym ADA+Brillux=100% sukces to nie znaczy ,że podwarzył bym to ,że są inne sposoby na sukces. Wink

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #32 : Luty 05, 2008, 16:29:26 »

Nikt niczego nie zaatakował tylko wyraził swoje zdanie ... Błazenek odpuść już sobie  Afro

Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Luty 05, 2008, 16:33:29 »

Bo krytyka to też sposób wyrażania zdania Wink .Odpuszczę jak wy odpuścicie (oprócz tego ,że szpaner podłożem ze mnie  Afro to jestem strasznie zawzięty zawsze ostatnie zdnie musi należeć do mnie)

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #34 : Luty 05, 2008, 16:40:45 »

zawsze ostatnie zdnie musi należeć do mnie)
Widzę  Wściekły
krytyka to też sposób wyrażania zdania
Jak najbardziej - ważne tylko żeby się nie zapienić w dyskusji ...
Podsumowując - polecasz ADE, ja twierdzę że jest to zbędny wydatek i można inaczej. EOT

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #35 : Luty 05, 2008, 16:54:37 »

zawsze ostatnie zdnie musi należeć do mnie)
a wiesz jak to się fachowo nazywa ? bez obrazy, pyskowanie i zawziętość przy własnym zdaniu, no i niechęć do wchłonięcia wiedzy od akwarysty, który nie jest światowym producenetem CR

ależ przecierz nikt nie zabroni Ci ady, w końcu taka jest prawda, że przekonasz się 'w praniu' czy nie warto było kupić coś innego ....
a i nie napisałem 20, wiec nie wkładaj mi do ust i zauważ, że niektóre rybki 'lubią' młode krewetki, ale fakt, długo nie były u mnie, więc pewno dużo razy się nie rozmnażały Wink
 ja także podzielam zdanie Seboosa
EOT

a jak myślicie, który z tych składników podłoża, które wymieniłem mógł najbardziej wpłynąć na lotosa ??

papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #36 : Luty 05, 2008, 16:57:48 »

a jak myślicie, który z tych składników podłoża, które wymieniłem mógł najbardziej wpłynąć na lotosa ??
Wszystko na raz Smiley Kulki gliniane, torf i myślę że węgiel (który stał się dobrym magazynem związków) oraz keramzyt Smiley

Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #37 : Luty 05, 2008, 17:01:18 »

heh najbardziej śmieszą mnie w tym kulki torfowe Wink poprostu to taka prowizoryczna mieszanka z mediów filtracyjnych, gdy nie chce się zejść do piwnicy po żwirek Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Błazenek
Super aktywny

« Odpowiedz #38 : Luty 05, 2008, 17:07:56 »

Więc napisałeś 20pare a to nie wielka różnica.Co do zawziętości to sam wcześniej napisałem.Nie chęć jaka nie chęć ???Teraz żeś Kuba przegiął Grin ja nie mam żadnej nie chęci do czyjejś wiedzy Cheesy .
EOT
Co do kulek i torfu to jak pytałem Emi czy dodać kulki i torf to powiedziała ,że torf to będzie już przegięcie bo ile tego torfu w podłożu Huh Smiley
Ps.
@Emi&Seboos myślałem ,że w 160l nie Macie ziemi ogrodowej tylko podłoże własnej roboty Emi chyba nawet przepis dała Grin

PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« Odpowiedz #39 : Luty 05, 2008, 18:58:01 »

a ja mysle,ze najlepszym podlozem jest osad z dolnych partii muszli klozetowej....
macie problem ludzie...to nie jest dyskusja tylko jakas szamotanina slowna...
juz mnie to nudzi...

Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #40 : Luty 05, 2008, 20:08:48 »

@Emi&Seboos myślałem ,że w 160l nie Macie ziemi ogrodowej tylko podłoże własnej roboty Emi chyba nawet przepis dała Grin
Tak mamy podłoże własnej roboty, gdzie na samym dole jest odrobina ziemi (2-3 cm) i w samej mieszance również odrobina

Panowie - koniec słownych utarczek i wycieczek personalnych bo wątek zamknę i po ostrzeżeniu dam

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: