Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: filtry eheim classic  (Przeczytany 1565 razy)
adriano210
Bywalec

« : Maj 21, 2008, 21:37:05 »

mam pytanie : czy ktoś posiada, posiadał filtr kubełkowy eheim classic? szukam informacji na temat tego kubła , może ktoś zna jakiś artykuł o nich lub zna kogoś kto taki ma i ma jego gg,
zastanawiam sie nad kupieniem tego filtra, muszę kupić 3 kubły wiec na inne mnie nie stać za bardzo więc proszę o podzielenie sie informacjami
z góry dziękuję

Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Maj 26, 2008, 11:23:17 »

Ja mam, leży gdzieś w kącie bo ciągle się zapychał i zapowietrzał. Akurat nie mam dobrych wspomnień z tym filtrem.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
skalar76
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Maj 26, 2008, 11:43:33 »

ja kupiłem classica do akwarium 50 litrowego niepamiętam dokładnie danych ani symbolu, i też nic dobrego powiedzieć o nim nie moge, chodzi głośno problem z odpowietrzeniem, brak koszykow do mediów filtracyjnych (nowe ponoć już to mają) bardzo drogie części, za wirnik zapłaciłem 65 pln, w drugim akwarium mam unimaxa250 niby gorszy i mniej renomowany ale w sumie pracuje już trzy lata i wymieniłem w nim tylko uszczelki koszt kompletu to 20 pln, cztery duże kosze na media filtracyjne, łatwo się odpowietrza pracuje cichutko. Jeżeli Eheim to mercedes wśród filtrów to zdecydowanie bardziej polecam naszego rodzimego Poloneza
adriano210
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Maj 26, 2008, 12:51:24 »

dzięki za informacje, classici są u nas bardzo tanie, a muszę kupic 3 kubły wiec to jest lekki wydatek

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: