Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka grzałaka?  (Przeczytany 3104 razy)
Magdalena...
Nowy
*

« : Marzec 03, 2008, 10:29:21 »

Witam!

Mam pytanie jaką grzałką lub czym innym można ogrzać ten wynalazek:
http://www.allegro.pl/item321948221_akwarium_mega_zestaw_pokrywa_oswietlenie_filtr_.html

Ponieważ chciałabym użyć go jako kotnika, tylko jest problem bo woda ma tam temp. ok 16C / i taka sie utrzymuje/
Czy można kupić najsłabszą grzałkę z termostatem i ustawić temperaturę minimalną temperaturę?. Czy żadna grzałka sie tam nie nadaję?

Magda
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Marzec 03, 2008, 12:24:49 »

jak to możliwe że 16st.? a w domu masz ile st. ? NIewiem czy tam się zmieści grżalka a nawet jak tak to musi być z termostatem bo ugotujesz ryby w tym maleństwie. Wydaje mi się że już lepiej postawić kolo kaloryfera Wink . Zastanów się z kąd te 16 st. może to pomylka a może termometr się zepsól.

Magdalena...
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Marzec 03, 2008, 12:42:40 »

Mieszkam w domu jednorodzinnym, także temperatura w domu ustawiona na 18,5 C  / więcej nie grzeje, bo ostatnio jak mi rachunek przyszedł za gaz to myślałam, że sie utopie w tym akwa  Wink /, no i dlatego taka temperatura wody/,
 myślałam właśnie żeby kupić najsłabszą grzałkę z termostatem i ustawić ją tak, żeby dogrzała o 5-7 C,i żeby w sumie było z 24-25C, ale nie wiem czy to dobry pomysł, a może na parapet postawić ??/tylko znowu glony/

Magda
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Marzec 03, 2008, 12:57:56 »

a na parapecie nie wieje od okna? jeśli nie i to tylko kotnik to bym się nie przejmowala glonani na zapas...

Magdalena...
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 03, 2008, 13:45:13 »

nawet nie wieje, bo są szczelne, pomyśle albo nad kaloryferem, albo jakby słońce świeciło to na parapet  Cool, spróbuje tego i tego i zobaczę o ile się podniesie, bo mam jeszcze trochę czasu / gupik jest gdzieś w połowie ciąży:)/ w najgorszym wypadku kupie zwykły kotnik i wsadzę do normalnego akwarium papa 

Magda
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #5 : Marzec 03, 2008, 13:47:23 »

może w kuchni masz cieplej?

seboxx18
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Marzec 03, 2008, 13:50:21 »

18stopni w domu nie jest ci zimno
Magdalena...
Nowy
*

« Odpowiedz #7 : Marzec 03, 2008, 14:08:42 »

Wink nie jest zimno, jest w sam raz, więcej grzać nie dam rady, bo to duży dom, za rok cieplej będzie jak przez lato zrobię kominek w salonie  Grin
Dałam na parapet od strony południowej i już wrosła temperatura do 19C, także zostawię tutaj na parapecie i zobaczę co będzie dalej...podrawiam

Magda
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #8 : Marzec 03, 2008, 14:13:21 »

tak ale slońce zajdzie niedlugo , w nocy pewnie jeszcze bardziej spadnie temperatura

Magdalena...
Nowy
*

« Odpowiedz #9 : Marzec 03, 2008, 14:23:57 »

no właśnie tego się obawiam, kaloryfery też sie włączą i dogrzeją tyle na ile ustawiona jest temperatura w domu, no więc chyba pozostaje jakaś mała grzałka z termostatem , bo innego wyjścia nie widzę...

Magda
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: