Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: malo prawdopodobne ale... mozliwe ;)  (Przeczytany 1299 razy)
PGR
Bywalec

where are those good old-fashioned values?

« : Luty 12, 2008, 22:43:29 »

dzis stwierdzilem,ze trza zalozyc prefiltr na kaskade aby uniknac wciagania malych krewetek Wink, no wiec rozmontowalem fitr i zalozylem gabke od srodka w rurce wlotowej... ale nie o to tu chodzi.... Cheesy

chodzi o to,ze wyciagnalem jeszcze tak dla kontroli dna filtra koszyki i znalazlem tam chyba z 6 krewetek wielkosci okolo 5mm.... malo prawdopodobne byl w tej formie przezyly spotkanie z wirnikiem- moim zdaniem zostaly wciagniete tam ejszcze w formie larwalnej i znalzly tam sobie miejsce do zycia- pod dostatkiem jedzenia a spod koszyka dawal w miare bezpieczne schronienie.... myslicie,ze ta teoria moze byc prawdziwa?

groszek69
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Luty 12, 2008, 22:51:42 »

Ja myślę, że może - u mnie w małym filtrze wewnętrznym młode krewetki zostały wessane do pojemnika gąbki i tam żyły sobie kilka dni - ja szczerze mówiąc spisałem je pierwotnie na straty - myślałem że już nie żyją, a były tak małe, że nie przyglądając się nie zauważyłem ruchu przez lekko tylko przezroczystą pokrywę;) Potem wypuściłem je przy czyszczeniu gąbki - całe i zdrowe i odkarmione;) Nie przeszły co prawda kontaktu z wirnikiem... ale jak widać dają radę w trudnych warunkach:D

250L - Słonawe ujściowe (strzelczyki, argusy)
126L - Słonawe - Tetraodon nigroviridis
112L - Roślinne

"Nieodpowiednio nazywa się tą planetę Ziemią - przecież najwyraźniej jest Oceanem." - Arthur C.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #2 : Luty 12, 2008, 23:10:15 »

Z krewetkami nie mam jeszcze dużych doświadczeń(są u mnie od niedawna)... ale ktoś na tym forum (malżonka jak się nie mylę) opisaa podobną sytulacje z tym że z jej spostrzeżeń wynikalo że krewetki wciągnię te za mlodu do filtra urosly większe niż ich siostry w akwa Cheesy

suselek72
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Marzec 01, 2008, 14:29:09 »

możliwe na 100% ja tak znalazłam małego mieczyka a raczej panią mieczyk i mam ją do dziś sama sie dziwię jak ona przeżyła w tym filtrze  papa
Kaman3000
Gość
« Odpowiedz #4 : Marzec 23, 2008, 11:24:01 »

To bardzo prawdopodobne Wink
Sławeek
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Marzec 23, 2008, 20:17:03 »

Ta ja w swoim filtrze(eheim 2315)  przez pewien czas hodowałem małe gupiki ( nieświadomie ) mieszkały sobie pod rusztem 5 szt. i miały się całkiem dobrze po około  2 tyg. zauważyłem  je (obudowa filtra jest transparentna) lecz nie mogłem wyciągnąć . Mieszkały tam sobie w sumie około miesiąca .W porównaniu do swojego rodzeństwa z tego samego miotu były sporo mniejsze do dziś nie mogą nadrobić różnicy .Po prostu skarłowaciały w tak małym pojemniku Sad
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #6 : Marzec 23, 2008, 20:24:59 »

Ta ja w swoim filtrze(eheim 2315)  przez pewien czas hodowałem małe gupiki ( nieświadomie ) mieszkały sobie pod rusztem 5 szt. i miały się całkiem dobrze po około  2 tyg. zauważyłem  je (obudowa filtra jest transparentna) lecz nie mogłem wyciągnąć . Mieszkały tam sobie w sumie około miesiąca .W porównaniu do swojego rodzeństwa z tego samego miotu były sporo mniejsze do dziś nie mogą nadrobić różnicy .Po prostu skarłowaciały w tak małym pojemniku Sad

Miałem coś podobnego tylko że u mnie żył tylko jeden przez około 1,5 tygodnia później go wypuściłem Wink Wink

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: