Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « mieczyk ma problem ze swobodnym poruszaniem
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: mieczyk ma problem ze swobodnym poruszaniem  (Przeczytany 1198 razy)
radek22/15
Nowy
*

« : Marzec 17, 2008, 21:00:50 »

zakupiłem mieczyka (samca) przez dwa dni było wszystko ok. ale dzisiaj zauwazyłem ze ma problem z plywaniem w srodkowej i dolnej czesci akwarium widze ze chce plywac po całym akwarium ale coś go unosi do góry . pokarm przyjmuje i nie widac zadnych innych niepokojących objawów. prosze o rade
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #1 : Marzec 17, 2008, 21:56:40 »

IMO to problemy z pęcherzem plawnym. Dobre by byly ze 3 dni glodówki a potem zmiana diety na bardziej lekko strawną ( żadnej ochotki , ani suszonej rozwielitki) , moze być rozwielitka żywa , platki roślinne , wodzień mrożony , artemia . . .

Aniape
Super aktywny

gg 13198444

« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2008, 22:01:36 »

Ala może mieć rację. Poczytaj sobie poniższe wątki. Może znajdziesz odpowiedź i poradę papa

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?action=search2

"Nawet najmniejszy kot jest arcydziełem" - Leonardo da Vinci.
ala
Super aktywny

ala

« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2008, 22:12:43 »

link nie dziala.

radek22/15
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Marzec 19, 2008, 16:53:04 »

chyba mieczyk doszedł do siebie plywa juz calkiem nieżle karmiłem pokarmem roślinnym i chyba
pomogło   "dzieki za poradę " papa
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: