Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: nowe akwarium 45 litrów  (Przeczytany 1711 razy)
ewa77777
Nowy
*

« : Kwiecień 07, 2008, 19:44:05 »

Witam wszytskich  Cheesy

zamierzam odkupić od znajomej akwarium 45 litrów. Wymyśliłam sobie w nim 1 czarna molinezję i 8 neonów czerwonych. Proszę o podpowiedz czy to moze byc. Chciabym zeby rybki miały przestrzeń. Czytałam juz o przeliczaniu dlugości rybek na ilośc litrów ale wolę sie upewnić. Poza tym prosze o radę jakie roślinkipowinny sie w nim znaleźć i jak to jest z glonojadem? ma być czy nie musi? żaby i ślimaki odpadają niestety brzydzę sie nimi.
Dziękuję za odpowiedz i proszę o wyrozumiałość.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 07, 2008, 19:51:59 »

molinezja niestety się nie nadaje
glonojady wręcz sa zakazane, bo to litraż <100 Wink
alternatywą są glonożerne otoski, lub poprostu 3-4 kiryski Smiley
neony sa w wystarczającej liczbie

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
ewa77777
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 07, 2008, 20:32:52 »

Smiley dziekuje za odpowiedz. a czym zastapic molinezję? zalezy mi na tym zeby w akwarium była jedna rybka czarna. Pozdrawiam  Cheesy
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #3 : Kwiecień 07, 2008, 21:20:16 »

Zamiast molinezji może być np. zmienniak plamisty ale nie wiem czy znajdziesz jakąś całkowicie czarną odmianę.

ewa77777
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Kwiecień 07, 2008, 21:48:26 »

Smiley faktycznie zmienniak ładnie sie prezentuje na zdjęciach. Dziękuję za radę. Wybiorę sie do sklepu zeby poogladac czarnego wagtaila Wink Jeśli jest cos przyjdzie Wam do głowy a czego ja z pewnością nie wiem to proszę pisać. Chętnie posłycham doświadczonych kolegów  Cheesy
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: