Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Zbrojniki niebieskie - wzrost/ na pewno niebieski?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Zbrojniki niebieskie - wzrost/ na pewno niebieski?  (Przeczytany 2471 razy)
Smerfcio
Zainteresowany
**

« : Maj 18, 2008, 10:53:09 »

Witam , powtarzam to po raz nie wiem , który ale mam w akwa 2 zbrojniki niebieskie i 2 welony. Akwa ma nieco ponad 120l. PROSZE nie mówić mi teraz , że to za dużo jak na takie akwa o zbrojniki bo  one mają już od pół roku ponad 4 i 4,5 cm i nie rosną nawet o 1 milimetr... i tu moje pytanie wcześniej wrzucałam im wyparzone wielokrotnie łupinki orzecha ,które wcinały. Ktoś mądry już nie pamiętam kto na tym forum ,powiedział mi, że muszą mieć w swojej diecie drewno, żeby nie skarłowaciały i teraz moje pytanie, jeśli one już mają grubo ponad pół roku to jeśli teraz wrzucę im korzeń do akwa albo kokosa (bardziej mi się podoba kokos ale nie wiem jak to się cenowo kształtuje - do mojej koncepcji akwa bardziej pasuje kokos) to ZACZNA ROSNAC czy już takie pozostaną?
  dodałam zdjęcia dziś zrobione ,popatrzcie na moje karzełki Smiley

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6fc5c282fbe62acc.html
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 16:46:07 wysłane przez Smerfcio » Zapisane
lukasz81
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2008, 10:55:02 »

a moze to nie ten zbrojnik?

akwa 200l
4 blue diamond
 red cherry
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2008, 11:00:54 »

Ale ja kiedyś się pytałam na tym forum , wygląda jak zbrojnik niebieski. Też jaśnieją i ciemnieją w zależności od humorku i mają na plecach takie śmieszne "okularki" ciemniejsze , taka plamka , i kropki oczywiście. Wyglądają jak młodziutkie zbrojniki niebieskie tylko nie rosną ...
lukasz81
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Maj 18, 2008, 11:05:14 »

to moze jest to wersjia mini:) a tak powaznie to tez mialem sytuacie ze sprzedawca mnie zapewnial o duzych gabarytach zbrojnika teraz nie pamientam nazwy bo to pare lat temu bylo i raczej wtedy kupywalem co popadlo a dorosl on zaledwie paru cm.

akwa 200l
4 blue diamond
 red cherry
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Maj 18, 2008, 11:08:30 »

Czyli nie urosną nagle jeśli  już mają trochę a dostana kokosa. Bo jeśli by urosły to muszę 1 oddać, no ale cóż tak by było dla niego lepiej. Jak by były większe to by było za dużo o 1 osobnika do mojego akwa. A nie chce ich pozbawiać wartościowego pokarmu jakim jest duży kokosik Smiley.
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Maj 18, 2008, 11:10:30 »

Dawaj im warzywka nr;gotowaną marchew,paprykę,cukinię,tabletki dla zbrojników.Co do drewna to pewnie lepszy będzie dla nich korzeń(łatwiej jest im coś zeskrobać),bo kokos jest dość twardy.Kokosa kupisz za 3zł w markecie i preparujesz go samemu
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=10792.0  podobnie jak korzeń

lukasz81
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #6 : Maj 18, 2008, 11:14:50 »

nie wiem czy nie urosna ale jest podejzany zachamowany wzrost a minimum na pare to cos kolo 100l wiec co do tego jest chyba ok.
http://www.akwa.aip.pl/glonojad.html

akwa 200l
4 blue diamond
 red cherry
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Maj 18, 2008, 11:24:25 »

Dawaj im warzywka nr;gotowaną marchew,paprykę,cukinię,tabletki dla zbrojników.Co do drewna to pewnie lepszy będzie dla nich korzeń(łatwiej jest im coś zeskrobać),bo kokos jest dość twardy.Kokosa kupisz za 3zł w markecie i preparujesz go samemu
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=10792.0  podobnie jak korzeń

karmie ich sałata sparzona , jabłko sparzone i tabletkami dla zbrojników , o reszcie nie wiedziałam , urozmaicę im dietę jeszcze bardziej dziękuje Smiley
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #8 : Maj 18, 2008, 11:43:44 »

Marchewka gotowana,plasterek(ja wyjmuję z zupy i opłukuję wrzątkiem jeszcz).Papryka surowa kawałek,mogą być jeszcze brokuły,kalafior Smiley

Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #9 : Maj 18, 2008, 19:28:58 »

dodalam zdjecia ,piszę bo chyba nikt nie zauważył Smiley
lukasz81
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #10 : Maj 18, 2008, 19:34:28 »

no faktycznie ni zauwazylem .ciezko powiedziec

akwa 200l
4 blue diamond
 red cherry
Smerfcio
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #11 : Maj 18, 2008, 19:36:54 »

tam dałam 3 zdjęcia ale jesli sie nie rozeznacie to może wrzucę jeszcze inne. A może przychodzi wam coś innego do głowy??
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2008, 19:38:38 wysłane przez Smerfcio » Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: