Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: biały osad  (Przeczytany 1679 razy)
romo27
Nowy
*

« : Czerwiec 29, 2008, 18:36:36 »

Witam szystkich.Od niedawna zakupilem akwa.112l filtr tetra 600 po zalania akwa było ok po ok3 tygodni zauwazyłem ze na roślinach i szybach,ikamykach narasta jakas narosl,wyglada to jak plesn niewiem jak to mam zlikwidowac niewiem czy za szybko wyciagnolem z filtra wegiel aktywny trzymalem go 3dni roslinki narasta biała narosl prubowałem ,ja wyyczyscic ale nadal narasta. temperatura w akwa jest 24 stopnie PROSZE O POMOC dziekuje .  Cry
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 29, 2008, 19:40:09 »

To że wyjąłeś węgiel z filtra to niema z tym nic wspólnego i dobrze zrobiłeś że po 3 dniach go wyjąłeś.To co masz na roślinach to może okrzemki i powinny zaniknąć same jak akwarium dojrzeje i się ustabilizuje.Ale może się mylę i mnie ktoś poprawi,więc poczekaj na inne odpowiedzi Smiley

Mango
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 29, 2008, 20:47:22 »

Niewiem poco Ci na początku ten węgiel aktywny w filtrze Huh

Filtr 24h na dobę 7 dni w tygodniu i czekasz...

Jak nie przejdzie to masz restart ale będzie ok;)

akwarysta94
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #3 : Lipiec 09, 2008, 13:46:51 »

Moim zdaniem jest to co powiedział mario27-28 ja przy założeniu akwarium też miałem coś takiego poszedłem do zoologa i kupiłem taką "skrobaczkę" i zeskrobałem to miałem to tak jak ty na szybach itd. parę razy w ciągu dnia przez pare dni i po 2 tygodniach(dojrzeniu już akwarium biologicznie) ustabilizowało się to i już tego nie miałem i do dzisiaj to się już nie pojawiło moim zdanie to tylko kwestia czasu może pomoże ta skrobaczka ale raczej nie będzie konieczna Wink
romo27
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Lipiec 09, 2008, 15:43:49 »

WITAM,Chciałem powiedzieć ze moje akwa jest juz czyste faktycznie były to okrzemki mario27-28  miał racje dziękuje za podpowiedz
hubb
Zainteresowany
**

Co ma pływać nie utonie.

« Odpowiedz #5 : Lipiec 09, 2008, 18:06:06 »

Tak apropos węgla nie radze go używać. Wiele osób twierdzi że jest obojętny dla wody ale są i takie które doświadczyły złego oddziaływania węgla aktywnego na wodę a co za tym idzie także rybki. Ja używam go tylko w po dodaniu chemii do zbiornika  Afro
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: