Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « Padają teoretycznie zdrowe ryby - dlaczego ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Padają teoretycznie zdrowe ryby - dlaczego ?  (Przeczytany 6115 razy)
Przemek06
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Sierpień 11, 2008, 20:57:24 »

mam pytanie a nie chcial-bym zakladac nowego watku: mianowicie   dzis zdechl mi najwiekszy i najladniejszy kirys spichrzowy  na jednym boku w okolicach brzucha mial  czerwona plame???  Co to za choroba czy jest zakazna? wczoraj bylo wszystko dobrze ...
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #16 : Sierpień 12, 2008, 19:11:41 »

Co do mchu to niestety przy kosiarkach zapomnij o ładnym mchu. u mnie mech czerniał jedynie z powodu objadania go przez kosiary. tzn pozostawały same łodygi (listki były zjadane), które były łatwym celem ataku glonów, a może czerniały samoistnie - nie wiem. w każdym razie silne światło nie przeszkadzało mchom jeśli miały dostatek CO2.

mam pytanie a nie chcial-bym zakladac nowego watku: mianowicie   dzis zdechl mi najwiekszy i najladniejszy kirys spichrzowy  na jednym boku w okolicach brzucha mial  czerwona plame???  Co to za choroba czy jest zakazna? wczoraj bylo wszystko dobrze ...
trudno powiedzieć, to mogły być wiciowce, to mogła być jakaś bakteria.

Piterix
Super aktywny

« Odpowiedz #17 : Sierpień 12, 2008, 19:24:28 »

Kiryski są dość wytrzymałe... przynajmniej u mnie - miałem 7 i nadal tyle mam mimo przyduchy w akwarium i innych błędów.

Może napisz coś więcej - bo tak to trudno powiedzieć... może jakaś inna ryba zaatakowała kiryska...

Zapraszam do komentowania mojego baniaka. Ostatnia aktualizacja 08.09.2013 . http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/piterix-900l-ogolne-krotka-relacja-z-zakladania/
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: