Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe «  Mały prboblem z rybkmi, Glonojad strasznie brudzi
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Mały prboblem z rybkmi, Glonojad strasznie brudzi  (Przeczytany 2723 razy)
sacrum89
Nowy
*

« : Sierpień 30, 2008, 08:57:17 »

Siemanko

Mam nadzieje ze ktos moze znajdzie sie co by mi pomógł w tym problemiku.

Otóż mam 13 neonków 2 molinezje i 1 glonojada i problem polega na tym ze szczegolnosci glonojad strasznie ale to strasznie brudzi a do tego dochodza inne rybki i problem jest bardzo duży. Szybko w konsekwencji a dnie akwarium pojawia się dużo odpadów i owszem czesto musze ok 20-30% wymieniac wody ale co kilka dni wiec nie jest to komfortowe. Wczesniej gdy mialem rownież glonojady takie sytuacji nie bylo. Czy ktoś może spotkal sie z takim problem albo ma jakąś porade? Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam:)

P.S Czy warto zakupic np kiryski? bo czytalem że tak ale równiez mialem okazje czytac że kiryski "czyszące" odpady to raczej mity.
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #1 : Sierpień 30, 2008, 08:59:50 »

Kiryski nie zjedza odchodow rybek jesli o to Ci chodzi.
Jaki masz litraz i filtr? Moze zmniejsz dawki pokarmowe rybek.
Moze prydaloby sie odmulanie zbiorniczka?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2008, 09:07:15 wysłane przez Grajewiak » Zapisane

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
zimbabwe
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 30, 2008, 09:16:47 »

To, w jakim stopniu ryba zanieczyszcza zbiornik, zależy w dużej mierze od jej żywienia. Poza tym ryby z rodziny zbrojnikowatych mają to do siebie, że ich przemiana materii jest dość szybka i intensywna.

Najpierw jesteśmy ludźmi - reszta to dodatki.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: