Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Akwarystyczne pogaduszki « Czy gupiki są mięsożerne? (nie to nie żart:))
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czy gupiki są mięsożerne? (nie to nie żart:))  (Przeczytany 5055 razy)
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #15 : Maj 23, 2008, 19:15:20 »

heh nieźle i tak ludzie podchodzą do akwarystyki...  Shocked biedne gupiki Sad
Oraz prawdopodobnie kolejne rybki  Angry

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
driwer88
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Maj 23, 2008, 21:41:49 »

może im sie poszczęści i jakoś będą żyły gupiki to rybki o małych wymaganiach ale jednak to ryba i stworzenie i szkoda jej męczyć

Na razie 36L w przygotowaniu 200L

moje 36L
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15403.0
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #17 : Maj 24, 2008, 22:19:09 »

może im sie poszczęści i jakoś będą żyły gupiki to rybki o małych wymaganiach ale jednak to ryba i stworzenie i szkoda jej męczyć
Wiesz...moze i przezyja ale co to zycie? Może i maja małe wymagani ale jednak ta grzałka i filrt są niezbędne.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
driwer88
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Maj 24, 2008, 22:54:17 »

No tak ale może jakoś sie przystosują albo ktoś im przetłumaczy ze to nie tak

Na razie 36L w przygotowaniu 200L

moje 36L
http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15403.0
Aviss
Nowy
*

« Odpowiedz #19 : Maj 25, 2008, 09:40:13 »

Jak ja nie lubie takich nieotpowiedzialnych ludzi!Niby dorosła kobieta a myśli jak 5latek.Dziecko chce rybkę to mu kupuje.Szkoda tych gupików Cry
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #20 : Lipiec 18, 2008, 10:34:44 »

Oczywiście ze gupiki są mięsożerne One są Wszystkożerne  Smiley Pozdrawiam I powodzenia w sprawie gupików
Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #21 : Lipiec 18, 2008, 10:40:03 »

Oczywiście ze gupiki są mięsożerne One są Wszystkożerne  Smiley Pozdrawiam I powodzenia w sprawie gupików
pod warunkiem że pokarm pokroisz drobno ;p
Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #22 : Lipiec 18, 2008, 10:55:12 »

A wy się musicie tak wszystkiego czepiać
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #23 : Lipiec 18, 2008, 11:12:20 »

Nikt się nie czepia ... Morfeusz04 ma częściowo racje ... pokarm dla gupików nie może być za duży ...
A co do samego wątku - oczywiście że są miesożerne - dlatego zostały sztucznie "wprowadzone" do wód amazonii aby ograniczyły liczby komarów, zjadając ich larwy, przez co przyczyniły się do ograniczenia skali rozpowszechniania się malarii (na pewno uratowały w ten spób sporo ludzkich istnień)

Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #24 : Lipiec 18, 2008, 11:15:31 »

Mam pytanie do Sebosa ty skończyłeś studia z ichtiologi
Morfeusz04
Stały użytkownik

Triquretta-moc trzech

« Odpowiedz #25 : Lipiec 18, 2008, 11:17:01 »

Nikt się nie czepia ... Morfeusz04 ma częściowo racje ... pokarm dla gupików nie może być za duży ...
A co do samego wątku - oczywiście że są miesożerne - dlatego zostały sztucznie "wprowadzone" do wód amazonii aby ograniczyły liczby komarów, zjadając ich larwy, przez co przyczyniły się do ograniczenia skali rozpowszechniania się malarii (na pewno uratowały w ten spób sporo ludzkich istnień)
Shocked nie wiedziałem o tym  Shocked ale faktycznie dzięki ich żarłoczności wiele ludzi może żyć ;p
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #26 : Lipiec 18, 2008, 11:29:21 »

Mam pytanie do Sebosa ty skończyłeś studia z ichtiologi
Nie ... z informatyki Tongue

Ale jak sie czymś interesuje to warto wiedzieć co nieco Smiley

Ichtiolog Sylwia
Nowy
*

« Odpowiedz #27 : Lipiec 18, 2008, 11:35:37 »

Tak  Smiley Informatyka jest nawet fajna ale wole Ichtiologie  Tongue Nic to Cześć wam bo ja muszę już papa iść
Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #28 : Lipiec 18, 2008, 11:37:22 »

Widzicie, człowiek cały czas się uczy. Ten wątek pokazuje że moje głupie pytanie nie do końca było głupie Wink
I warto pytać
Sylwia - a czy tylko ichtiolog może być akwarystą? Ja naprzykład studiuję Porównawcze Studia Cywilizacji  Wink Poza tym myślę że możesz o to zapytać seboosa na priv a nie w wątku o ...gupikach.. Huh

EDIT:
ic to Cześć wam bo ja muszę już papa iść
Ekhm..będziemy tęsknić  Tongue

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #29 : Wrzesień 10, 2008, 23:42:30 »

nie tylko w amazonii ale we wszystkich strefach tropikalnych je zawleczono w celu zwalczania komarów  Grin
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: