Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Długie, niskie aqwa - foto miejscowki - jaka obsada?
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Długie, niskie aqwa - foto miejscowki - jaka obsada?  (Przeczytany 8505 razy)
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #30 : Wrzesień 19, 2008, 19:02:36 »

Ta nadbudowa jest nieruchoma - ALE bede mial 6 cm od akwarium do gornej czesci polki - i nieco z boku - tak jak przyklejone jest tło - takze troche miejsca bedzie - no i bede mogl wysunac aqwa do przodu gdyz nadbudowka u gory zajmuje polowe szerokosci mebli - i takie tez bedzie aqwa - dolna polka - podstawa - jest szersza i moge na nia wysunac aqwa w razie potrzeby:)

Filtr jest maly rzeczywiscie - ale jak go testowalem to daje calkiem spory strumien wody - moze starczy:)

Chcialbym wpuscic tam 4 male ramirezy - ale cena mnie odstraszyla - 14 pln/sztuka - nie ma ktos odsprzedac?Wink
Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #31 : Wrzesień 20, 2008, 06:26:18 »

W słubicach są po 5.50 remizery   wiec u ciebie to jakis szok  cenowy roślinki można kupić od 6 zł a ajkby czegoś tutaj nie było to można isc do nemiec tam zasze wszystko jest 
Lucky
Bywalec

« Odpowiedz #32 : Wrzesień 20, 2008, 07:55:14 »

Słubice nieco daleko od moich okolic - krakow katowice - niestety...
Patu$1117
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #33 : Wrzesień 21, 2008, 13:19:28 »

a no ponad pół polski przejechać ...bo ja na granicy mieszkam ...
sqwara
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #34 : Wrzesień 22, 2008, 13:54:46 »

Słubice nieco daleko od moich okolic - krakow katowice - niestety...

Jak Kraków to polecam sklep akwarystyczny "ZY-RAFA" http://www.zoo-zyrafa.pl/akwarystyka-s-82.jsp naprawdę mają wiedzę i przy zakupach dużych lub jako stały klient masz rabacki Smiley Ja mam 45km do Kraka a i tak u nich kupuje, mają chyba do 19 otwarte Smiley

Moje akwaria: 126l.
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #35 : Wrzesień 22, 2008, 14:03:38 »

Lucky, w Amazonce w Katowicach ramirezy kiedyś za 3,50 kupowałam więc nie wiem gdzie Ty patrzyłeś.

Co do tego wysuwania akwarium to jak napełnisz je wodą i żwirem to wcale nie będzie tak łatwo go przesunąć. Filtr jest ewidentnie za mały. Tu nie chodzi o strumień wody ale o pojemność wkładów filtracyjnych a w tym filterku jest ona po prostu minimalna i wybitnie niewystarczająca na to akwarium.

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
deexer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #36 : Wrzesień 22, 2008, 14:49:04 »

No nie wiem czy to przesuwanie CI wyjdzie na zdrowie... Akwa będzie przecież ważyć dobrze ponad 35 kg (z tego co pamiętam masz litraż około 30). Nie jest to co prawda ciężar nie do ruszenia ale w najlepszym przypadku porysujesz sobie mebel a najgorszym rozwalisz akwa...
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: