Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Pogotowie ramirezowe  (Przeczytany 1801 razy)
nifren
Nowy
*

« : Wrzesień 15, 2008, 15:41:32 »

Kupiłam dwie pielęgniczki ramireza (aklimatyzacja zgodnie z wszystkimi normami) jedna to okaz zdrowia- druga pływa od jakiegoś czasu ze sklejoną płetwą ogonową, przy powierzchni wody ( z zasadzie to na ukos- z pyskiem przy górze), jest raczej apatyczna. Temp. wody 27 stopni , pozostałe rybki ( 14 neonów innesa, 2 proporczykowce z Kaplopez, 2 glonojady, para gupików) nie wykazują podobnych objawów. Woda jest dobrze napowietrzona.
Jeśli coś wiecie to prosze napiszcie co mogę zrobic
Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Wrzesień 15, 2008, 18:09:28 »

Może jest chora...

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
MarteQ15
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Wrzesień 15, 2008, 18:18:56 »

Przydaloby sie wiecej informacji  Roll Eyes  Huh Jakie parametry ?  Huh  Pojemnośc baniaka?
nifren
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 15, 2008, 21:01:18 »

To że jest chora to raczej zauważyłam.... akwarium ma 54l pojemności myślę że to wszystkie parametry(oprócz temperatury, które mogę podac). Części stałe wystroju akwarium były dezynfekowane odpowiednio wcześniej- korzeń torfowy,żwir, orzechy kokosowe, rośliny -mech jawajski,bakopa.
Assasin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 15, 2008, 21:44:53 »

To że jest chora to raczej zauważyłam.... akwarium ma 54l pojemności myślę że to wszystkie parametry(oprócz temperatury, które mogę podac). Części stałe wystroju akwarium były dezynfekowane odpowiednio wcześniej- korzeń torfowy,żwir, orzechy kokosowe, rośliny -mech jawajski,bakopa.

Postaraj się o więcej danych na temat swojego akwa... Temperatura?, pokarm?....Huh?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: 
http://konradsz13.blog.onet.pl
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 15, 2008, 21:49:54 »

Postaraj się o więcej danych na temat swojego akwa... Temperatura?, pokarm?....Huh?
A Ty postaraj sie uwazniej czytac posty...
Temp. wody 27 stopni

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
nifren
Nowy
*

« Odpowiedz #6 : Wrzesień 16, 2008, 12:13:06 »

Ludzie co wam mam jeszcze podac za dane? pokarm TetraMin i czerwone larwy ochotki. Podac jeszcze szerokośc geograficzna czy co?
lukas
Global Moderator
Super aktywny

into U'r eyes my face remains

« Odpowiedz #7 : Wrzesień 18, 2008, 18:26:46 »

opisz wygląd ryby: jak wygląda oko, czy barwa ryby jest normalna, czy przyjmuje pokarm, czy śluzu jest więcej na całej rybie czy tylko na płetwie ogonowej?

damjakas
moje akwa
Stały użytkownik

co sie tak gapisz

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 19, 2008, 19:35:33 »

tak poza tematem, trochę przy dużo rybeczek się uzbierało Sad

240l Guramiowete:
- 9 Wielkopłetwów, 6 gurami mozaikowych, 6 gurami dwuplamistych, gromadka, około 10 gurami złotomozaikowych (niestety mamusia zdechła), gęsta Azjatycka roślinność
54l neonkarium
- 8 neonków czerwonych i około 16 małych cudem przetrwał
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: