Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « co mam zrobić z taką obsadą?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: co mam zrobić z taką obsadą?  (Przeczytany 1093 razy)
Elza
Nowy
*

« : Styczeń 02, 2010, 20:43:18 »

mam 60l akwa. mam tam 3 molinezje 3 dorosłe gupiki 2 skalary 2 glonojady 1 labbelo 1 bocje wspaniałą 1 gurami 1 brzankę rożową wiem że mam straszną obsade ale jak dostałam akwa. na urodziny nic nie wiedziałam o rybkach co mam robić Huh? Huh
sitekplock
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2010, 21:14:09 »

mam 60l akwa. mam tam 3 molinezje 3 dorosłe gupiki 2 skalary 2 glonojady 1 labbelo 1 bocje wspaniałą 1 gurami 1 brzankę rożową wiem że mam straszną obsade ale jak dostałam akwa. na urodziny nic nie wiedziałam o rybkach co mam robić Huh? Huh

Good ! Good !
Wilku
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2010, 21:18:26 »

Faktycznie... Niezły prezent... W takim litrażu, to poza gupikami i molinezjami to reszta odpada... Dla Labeo i glonojadów za mała powierzchnia dna, a pojedynczo trzymane bocje, brzanki i gurami się nie uchowają... Dla skalarów też (będzie) ciasno.
Może wypowie się jkeszcze ktoś na temat molinezji, bo mi się kojarzy że muszą być lekko słonawej wodzie (?).

Oddam nadwyżki, przyjmę coś w zamian:
1. Cryptocoryne aponogetifolia
2. Hygrophila polysperma
3. Hygrophila Corymbosa
4. Microsorium pteropus
5. Ludwigia repens
Krzysiek19
Bywalec

Siberian Husky

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2010, 21:28:56 »

Z tej obsady nadają się tylko gupiki Roll Eyes Reszta do oddania, molinezje nie nadają się do tego litrażu (pow 100 l). Na dno kup kilka kirysków lub otosków.

45 l
  XxX-gupiki z młodymi
  5-kiryski pstre
35l
W planach muszlowce Smiley
---------------
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: