Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « Węgiel aktywny-jak długo ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Węgiel aktywny-jak długo ?  (Przeczytany 6356 razy)
adam u2
Nowy
*

« : Kwiecień 17, 2008, 17:42:32 »

Witajcie.

Mam zbiornik 525 litrów i zakończyłem z sukcesem leczenie tasiemca u palet.Zastosowałem baktopur sery i Metronidazol, powoli zmniejszam temperaturę i zaraz dokonam podmiany 30% wody.

Jak długo powinienem potraktować wodę węglem aktywnym 500 ml,aby pozbyć się niepożądanych środków z wody?

Pozdrawiam Adam.

Zbiornik 525l,podstawowa obsada-paletki.
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Kwiecień 17, 2008, 18:08:40 »

do filtra, lub zawiesić przy wylocie na 3-4 dni potem do wyrzucenia
pamiętaj, żeby potem dodać środek, który przyspieszy dojrzewanie filtra, bo bactopur wybił bakterie ....
 papa

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
adam u2
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Kwiecień 17, 2008, 18:25:16 »

Dzięki,nie wiedziałem ile dni ten węgiel mam trzymać w filtrze ,reszta jest mi znana,ale dobrych rad nigdy za wiele.

Zbiornik 525l,podstawowa obsada-paletki.
Evrath
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Wrzesień 29, 2008, 20:54:50 »

do filtra, lub zawiesić przy wylocie na 3-4 dni potem do wyrzucenia
pamiętaj, żeby potem dodać środek, który przyspieszy dojrzewanie filtra, bo bactopur wybił bakterie ....
 papa

Czy któś mógłby mi napisać, czy zanim włożę węgiel do filtra to czy muszę go w coś zapakować, czy poprostu go włożyć do koszyczka?
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Wrzesień 30, 2008, 07:40:01 »

Jeśli masz węgiel zapakowany w woreczek z siatki to włóż razem z woreczkiem do koszyka. W przeciwnym razie po prostu wsyp luzem, przy czym zabezpiecz go tak aby żaden z kawałków węgla nie dostał się do wirnika.

Evrath
Nowy
*

« Odpowiedz #5 : Wrzesień 30, 2008, 20:32:27 »

Dzięki za info  Good !
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: