Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: w jakim akwie paletki????  (Przeczytany 1415 razy)
szydłoś
Zainteresowany
**

akwarium 112l :p

« : Październik 20, 2008, 17:19:40 »

hej mam pytanie ,mam zamiar chodowac kilka paletek ale zastanawiam sie od jakiego akwarium zaczac.jakie jest konieczne minimum zeby rybcie dobrze sie czuly???myslalem o 240l na poczatek,do 4-5szt,czy top wystarczy?Huh

akwarium 112l obsada:35x neon innesa,kirysy:czarny ,spiżowe,pstre weloniaste,skośnopregi,5xkardynałek chiński,Para Ramirezek,12Xred cherry,amplarie.
moje akwarium   http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=15272.msg134860;topicseen#new
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Październik 20, 2008, 17:24:18 »

Jak tylko paletki tzn. akwarium gatunkowe, to by mogło być tylko ile ich tam chcesz mieć, ale jak towarzyskie to min. 300L ale to jest "takie mocne min.".

250L słodkie
540L + 112L morskie
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Październik 20, 2008, 17:49:55 »

łeeee......
kolejny stereotyp o paletkach
te ryby nic konstruktywnego nie wnoszą, co najwyżej zasr**ą pół akwarium, nic więcej
do tego są ślamazarne, brzydkie jak noc w listopadzie i mają charakter półdupków zza krzaka Wink
miałem, trzymałem, zawiodłem sie, oddałem .....
acha i jeśli chodz o wymagania, no cóż, kolejny stereotyp, żyją bez problemu w kranówce, nawet czasowy wzrost NO3 tak szybko ich nie zabije
jeśli chcesz kwintesencję pięknej ryby z charakterem to polecam akary pomarańczowopłetwe a nie te wypłochy Wink Wink Wink

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Październik 20, 2008, 17:51:36 »

Mi osobiście paletki się bardzo podobają.

250L słodkie
540L + 112L morskie
Misquamacus
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Październik 20, 2008, 17:54:55 »

a miałeś je osobiście ?
mi też sie podobały, dopuki ich nie spróbowałem Cool

>>>>>>>>www.bojownik.pl<<<<<<<<<
>>>>>>>>   www.fawa.pl  <<<<<<<
Raffy
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #5 : Październik 20, 2008, 18:10:55 »

I ja  Grin Po miesiącu wylecialy  Cheesy

Zawód : akwarysta...
Wszystkie ryby są wyjątkowe! Uszanujmy ich wymagania, podziękują nam dobrym zdrowiem i młodymi...
NIE UDZIELAM RAD PRZEZ PW!
http://www.3cityakwarium.fora.pl/Trójmiejska Akwarystyka
Obecnie: 500L Rafa, 112L roślinne, 160L mcharium
I we mnie drzemie Tanganika i Malawi
Seboos
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Październik 21, 2008, 08:10:57 »

łeeee......
kolejny stereotyp o paletkach
te ryby nic konstruktywnego nie wnoszą, co najwyżej zasr**ą pół akwarium, nic więcej

jaki stereotyp :?: Bo nie rozumiem ...

do tego są ślamazarne, brzydkie jak noc w listopadzie i mają charakter półdupków zza krzaka Wink
miałem, trzymałem, zawiodłem sie, oddałem .....

Nie o gustach tu dyskutujemy. Mnie się podobały, podobają i będą podobać.
Zresztą nie o gustach tu dyskutujemy ... Może zamiast gadać co ci się podoba lub nie odpowiedziałbyś koledze na pytanie :?:

myslalem o 240l na poczatek,do 4-5szt,czy to wystarczy?Huh

Tak - spokojnie wystarczy, nawet na niewielki towarzyskie (np z kiryskami, neonami, zbrojnikami)

acha i jeśli chodz o wymagania, no cóż, kolejny stereotyp, żyją bez problemu w kranówce, nawet czasowy wzrost NO3 tak szybko ich nie zabije
Jeśli kranówka ma kilka stopni a nie tak jak u mnie ok 17 czy tak jak kiedyś było 30 st twardości. NO3 ich faktycznie szybko nie zabije o ile się przyzywczają do takich warunków jeśli wcześniej pochodziły z hodowli gdzie były w sterylnych zbiornikach, w prawie czystej RO i podmienianej wody 5 razy dziennie (co jest zazwyczaj normą na dużych hodowlach) .

P.S.
Misquamacus - uważaj na jezyk - to nie podwórko tylko forum !
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2008, 14:14:39 wysłane przez Emi » Zapisane

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: