Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: jakie tło-216L profil-ogólne  (Przeczytany 1066 razy)
grooha
Nowy
*

« : Październik 26, 2008, 20:57:56 »

cześć, możecie mi doradzić jakie będzie najlepsze tło do 216L-ma to być akw. ogóne towarzyskie. Bardzo proszę o rady i wasze sugestie
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #1 : Październik 26, 2008, 21:01:05 »

zależy jak akwa będzie użądzone
jakie ryby tam będą
bo można zainwestować w tło wewnętrzne albo w zewnętrzne czyli brystol, worek przyklejony do tylnej szyby...kawałki kory lub styropianu...pomysłó jest dużo Wink
« Ostatnia zmiana: Październik 26, 2008, 21:03:55 wysłane przez lauri24 » Zapisane

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
grooha
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 26, 2008, 21:11:07 »

zależy jak akwa będzie użądzone
jakie ryby tam będą
bo można zainwestować w tło wewnętrzne albo w zewnętrzne czyli brystol, worek przyklejony do tylnej szyby...kawałki kory lub styropianu...pomysłó jest dużo Wink
co do obsady nie mam jeszcze pomysłu, lepsze będzie wewn. czy zewn.?
lauri24
Super aktywny

Power^^

« Odpowiedz #3 : Październik 26, 2008, 21:14:20 »

wewn. zajmuje dużo niepotrzebnego miejsca i gromadzą się tam syfy...ale np. w klimacie tanganiki wygląda ładnie Wink
zewn. w tanganice wygląda nieciekawie ale zato ładnie komponuje się z zielenią roślin Wink
więc zależy to od wyglądu akwa Wink

112l. Ogólne
30l.- Gupiki, platki
Mercurossaurus
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Październik 27, 2008, 08:33:18 »

Na tło polecam czarny kolor. Po prostu, ale, ale. Uzupełnieniem tła czarnego niech będą rośliny w tylnej części rosnące przy szybie. Korzenie. Inne dekoracje, które uzupełnią jednolitą czerń w to COŚ.

Właśnie próbuję coś w ten deseń u siebie, ale jeszcze nie skończyłem. Do szczęścia brakuje mi odpowiedniego korzenia, który będę mógł przykleić przyssawkami do tylniej szyby i który jednocześnie będzie "robił" za murek odgradzający dwa poziomy dna w moim akwarium. Czerń tworzy głębię a naturalne dekoracje, które ją lekko przysłaniają .......... no cudo (na razie w wyobraźni).

Akwarium ogólne 240l
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: