Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « poziom fe - duze wahania
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: poziom fe - duze wahania  (Przeczytany 1186 razy)
pitur
Nowy
*

« : Listopad 28, 2008, 10:26:33 »

Witam was
Czy ktos moze mi wytłumaczyc co sie dzieje, wczoraj robiłem test wody na obecność fe wyszedł mi bardzo wysoki bo powyzej 1mg zdziwiło mnie to,bo nigdy nie miałem az tak wysokiego poziomu, pomyslałem ze mogłem sie pomylić z jakims odczynnikiem i test wykonałem ponownie i wynik był identyczny,dzis natomisat po zrobieniu testu fe jest ledwo zauwazalne , powiedzcie mi ,co sie dzieje dlaczego tak duze wahania? uzywam testu sery, i nigdy mi sie takie cos nie zdazyło wiec raczej to nie wina testu.
andrzej72
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 28, 2008, 11:30:45 »

Próbowałeś sprawdzać innym testem? Lejesz Fe do wody?
Jeśli chodzi o testy to w moim przypadku kiedy korzystałem z testów Rataja, dwa pomiary wykonane pod rząd dawały inne wyniki mocno różniące się od siebie.

pitur
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Listopad 28, 2008, 13:54:56 »

Nie sprawdzałem na innych testach, dwa dni wczesniej dodałem nawozu, spodziewałem sie ze po tym moze troche wzrosnąc , ale ze nie az tak,mi dwa pomary pod rzad dały ten sam wynik tylko ze strasznie wysoki ten wynik, a dzis wykazało mi sladowe ilosci.
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: