Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Lipa  (Przeczytany 1094 razy)
galadarth
Zainteresowany
**

Mój kochany bojowniczek :D

« : Grudzień 10, 2008, 22:53:56 »

Może zacznę od początku . Akwarium rozwijałem aż pewnego dnia pękla pod nim szafka akwarium pękło i pokój zalany . Po wymianie podłogi i remoncie pokoju kupilem sobie specjalną szafkę na akwarium , która jest wstanie mieć na sobie 160 litrowe akwarium . I teraz pytanie co kupić . Jaki filtr i grzałkę polecanie bo ze starych mało co zostało . Wogólę jak zacząć bez błędów , które do tej pory popełniałem . Nie chce mieć znowu glonów itp. Mam jedną dobra wiadomość że upadek przeżył mój kochany bojownik Adolf Cheesy Teraz harcuje w moim 18 litrowym kotniku Cheesy

Kto gra na PS3
Emi
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 11, 2008, 11:43:10 »

Ta 160 o jakich wymiarach? 100x40x40 czy 80x40x50?

Jeśli chodzi o grzałeczkę to taka 150-200W wystarczy. Filtr najlepiej kubełkowy. Co do firmy to każdy ma swoje ulubione. Ja gustuję w Tetrach bo są dobre i niedrogie ale warto także rozejrzeć się za Eheimem, Fluvalem czy Aquael (filtr Unimax).

Pytasz o błędy... trudno powiedzieć, nie wiedząc co robiłeś wcześniej. Wg mnie podstawą jest wydajna filtracja, odpowiednie podłoże oraz wystarczający czas dojrzewania zbiornika aby uniknąć podstawowych błędów a potem to lepiej się dopytać.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2008, 11:46:01 wysłane przez Emi » Zapisane

Pozdrawiam,
Emi

Górnośląskie Stowarzyszenie Akwarystów - www.gsa.org.pl

Małe jest piękne... ale w większym ryby czują się lepiej.
galadarth
Zainteresowany
**

Mój kochany bojowniczek :D

« Odpowiedz #2 : Grudzień 11, 2008, 16:10:16 »

100x40x40 . O takie akwarium mi chodzi . Cheesy

Kto gra na PS3
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: