Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: witam  (Przeczytany 1189 razy)
daras28
Nowy
*

« : Listopad 12, 2008, 17:24:10 »

mam problem z wodą a dokładnie po dodaniu nawozu do roślin filtus ma wyciąg z gąsienicy kalifornijskiej i związki humusowe na drugi dzień woda zrobiła sie mętna. Czy to możliwe że to od tego nawozu aha mam 160l.a ten nawóz jest do 100l.czyli niemożliwe żebym przedawkował chwile wcześniej karmiłem ryby żółtkiem i troche mi się za dużo sypnęło Embarrassedale nie były to ilości które zabrudziły by tak mocno wode.Czy ten nawóz jest jakich nie bardzo.Planuje wymieniać wodę ale musi być odstała a dopiero co wymieniałem co robić
marcinl
Szczecin
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Listopad 12, 2008, 20:50:08 »

a ile tej wody wymieniałeś?
jaki filtr? pracuje cały czas?

moje 72l - http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=17736.0
Ulubione - Kiryski Pstre, Gurami Mozaikowe i krewetki Smiley
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #2 : Listopad 12, 2008, 21:09:14 »

Raczej to zmętnienie powstało od żółtka które podawałeś.Żółtko strasznie brudzi wodę i lepiej jest stosować pokarmy kupne,które można rozdrobnić i podać nawet narybkowi.Podmień 30%-40% wody to powinno ustąpić po kilku dniach i niekarm ryb w tym czasie,nic im nie będzie Smiley

daras28
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Listopad 13, 2008, 12:34:53 »

dzięki filtry chodzą cały czas 24h. raczej to od żółtka chociaż 1 raz mi się zdarzyło  żeby woda aż tak się zabrudziła zmętnienie powoli ustępuje Smiley.Problemem wymiany 40% wody jest taki że nie dysponuje taką ilością wody odstałej muszę zakupić więcej wiader  Wink .Mój niepokój wystąpił dlatego że nie do końca wiedziałem od czego to zmętnienie nastąpiło,czy od nawozu czy od żółtka albo czegoś innego.
mario27-28
Super aktywny

« Odpowiedz #4 : Listopad 13, 2008, 15:49:30 »

Jak niemasz odstanej to wlej kranówkę z uzdatniaczem np;Aqa Safe Tetry.Ja go nieużywam,ale mam na wszelki wypadek gdybym miał nagłą pomianę wody Smiley

Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: