Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Brak weny  (Przeczytany 4074 razy)
Amusia
Nowy
*

« : Październik 01, 2008, 08:57:19 »

mam juz akwa narazie tymczasowe 60  na 30 na 40, ale planuje narożne 210l lub wieksze, ale nie mam weny na rybki. mam biotop czarnych wod i mysle ze para pielegnic skosnopregich ale ciezko je dostac i trzeba znalesc ladne egzemplarze. marzą mi sie tez cala kupa neonków. albo jakieś inne durza para pielegnic no oprucz tego jakies ze 2 durze albinosy zbrojnika i duch amazoński i krewetki demon ale te 3 ostatnie beda niezalezie od reszty. Tylko z ta reszta mam problem bo = młode okazy chcialabym juz w akwarium a durze ryby bede kupowala juz jak bede miala akwa docelowe. Myślałam tez o parach z kilku gatunkow pielegniczek i durzej ilosci neonków ale chcialbym zeby cos przyciagalo oko a jak zrobie zupe to bedzie tak nijak.

Czy pielegnice skonopegie zjedza neony czarne? bo moze takie polaczenie bedzie ladne a one sa wieksze.
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 08:59:17 wysłane przez Amusia » Zapisane
nazer
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Październik 19, 2008, 08:12:35 »

Witam...
Pielęgnice skośnopręgie nie zjedzą neonów czarnych...
Co do obsady pare dni temu przechodziłem przez ten samm masakryczny problem.... też mam akwarium black water south america, ja postawiłem na stadko severum, z czego zostanie tylko dobrana parka.... mam tam zamiar dorzucić kilka kirysków, i z dwa zbrojniki niebieskie...mnie się osobiście podobają duże pielęgnice... jeśli chciałabyś zrobić typowo biotopowe akwarium czarnych wód i chciałabyś tam jakieś stadne rybki to ja bym proponował taką obsadę.....

3 szt dorosłe skalary (altum, jeśli nie chcesz dawać 30 zl za sztuke prawdziwych dzikich form skalarów, to w sklepach można kupić tanie o podobnych pręgowanych ubarwieniach, choć umywają się do prawdziwych altumów)

20szt zwinnik czerwonousty
6szt kirysek panda

wedlug mnie by bardzo ładnie wyglądało.....

pozdrawiam N.
Amusia
Nowy
*

« Odpowiedz #2 : Październik 19, 2008, 16:58:20 »

Niestety bedzie gupikarium roslinne bo woda sie schrzanila i mi zaczely atya gabonesis padac i duch padł i mam dosc czekania na dojzewanie 2 raz. dokupie atyjek bo je wuielbiam do swojego gupikarium i koniec. jak bede miala miejsce to sie wezme profesjonalnie za gupiki
DonBananos
Nowy
*

« Odpowiedz #3 : Październik 28, 2008, 15:17:58 »

Niestety bedzie gupikarium roslinne bo woda sie schrzanila i mi zaczely atya gabonesis padac i duch padł i mam dosc czekania na dojzewanie 2 raz. dokupie atyjek bo je wuielbiam do swojego gupikarium i koniec. jak bede miala miejsce to sie wezme profesjonalnie za gupiki

Jeśli nie będziezs czekać na dojrzewanie to licz się z tym że akwarium długo nie pociągnie  Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: