Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Potrzebna malutka POMOC  (Przeczytany 1545 razy)
Go-Mi
Nowy
*

« : Grudzień 22, 2008, 17:24:06 »

Czesc:) postanowiłam zadać pytanie tutaj zanim kupie rybki po to zeby zaraz sie pozjadaly albo God wie co Tongue wiec tak :
Chce kupic 60-70 litrowe akwarium, mam juz jedno cudo na oku nio i do tego chce kilka rybek:
1. na 100% chce kupic Clown Loach(Bocje wspanialą) z niej za nic nie zrezygnuje.. są to bardzo łagodne i zabawne rybki, ruchliwe i bardzo szybko sie osfajaja:) chce kupic 4.
2. podobaja mi sie Sarasa Comet (nie znam polskiej nazwy) tez z tego co wiem sa spokojnym gatunkiem i nie powinno byc problemow - chce kupic 3
3. Fancy Goldfish tych chce 2 Smiley
4. Glonojad zloty

Moje pytania? Głownie chodzi o polączenie tych trzech gatunków, czy pasuja do siebie i sie nie pozabijaja:P boje sie tez o fancy czy jej nie beda ogonka podgryzac? a przynajmniej te sarasa bo Clown jest grzaczną rybka:P
Nio i drugie pytanko- czy nie za duzo rybek jak na 60-70 litrow? >.<

Jakby ktoś mi pomógł byłabym bardzo wdzięczna Tongue Pozdrówki Go-Mi Smiley
jaaasiek
Super aktywny

« Odpowiedz #1 : Grudzień 22, 2008, 17:40:07 »

żadna z tych ryb nie nadaje się do 70 litrów

wejdźcie, obejrzyjcie i skomentujcie:

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=22819.0
kub1905
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #2 : Grudzień 22, 2008, 17:47:04 »

Bocja min 200l.

Jak wyzej. Zadna z tych do 60-70l.

72l - dojrzewanie
zegarsky91
Stały użytkownik

« Odpowiedz #3 : Grudzień 22, 2008, 18:44:25 »

kolego drogi ,,kup se" gupiki ....;]

Go-Mi
Nowy
*

« Odpowiedz #4 : Grudzień 22, 2008, 18:51:10 »

A Ty zegarsky naucz sie czytac O_o jesli juz to kolezanko.. a po drugie jesli masz pokazywac tu swoj poziom to nic nie pisz..
Co do wyzej wymienionych ludziow too hm .. w zasadzie mialam wczesniej 30 litrowe z dwiema bocjami i jakos sie bardzo dobrze trzymaly.. Smiley
kub1905
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Grudzień 22, 2008, 19:01:48 »

A Ty zegarsky naucz sie czytac O_o jesli juz to kolezanko.. a po drugie jesli masz pokazywac tu swoj poziom to nic nie pisz..
Co do wyzej wymienionych ludziow too hm .. w zasadzie mialam wczesniej 30 litrowe z dwiema bocjami i jakos sie bardzo dobrze trzymaly.. Smiley

Trzymac to sie mogly. Ale nie powiedza Ci ze im ciasno itp. Ryba do conajmniej 200l.
Zaden problem zeby miec - kup takie akwa Smiley

"Bocja wspaniała jest rybą stadną, której hodowla wymaga stosunkowo dużych zbiorników. Przetrzymywanie tych ryb w zbiornikach o pojemności poniżej 100 l i w ilosciach poniżej 3-4 sztuk jest niedopuszczalne."

72l - dojrzewanie
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #6 : Grudzień 22, 2008, 19:42:46 »

Go-Mi a teraz napisz powaznie jakie rybki chcesz.
Masz dwa wyjscia: albo wieksze akwa albo od nowa kombinuj obsade przy okazji czytajac o wymaganiach wybieranych ryb.

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Shifty
Stały użytkownik

« Odpowiedz #7 : Grudzień 22, 2008, 19:49:39 »

Napisz jakie jeszcze ryby ci się podobają może jakieś neony ?

kub1905
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #8 : Grudzień 22, 2008, 19:52:32 »

Neony, danio, kiryski itd Smiley tego typu rybki wybierz  Wink jesli Ci sie podobaja oczywiscie   Good !

72l - dojrzewanie
tomto1
Stały użytkownik

Sing Hallelujah !

« Odpowiedz #9 : Grudzień 22, 2008, 19:56:51 »

Może razbory klinowe zamiast neonów? Bardzo ładne rybki;]
Go-Mi
Nowy
*

« Odpowiedz #10 : Grudzień 22, 2008, 21:02:22 »

Danio sa słodkiei brzanki tez, ale sa za male do 70 litrow:( pozatym nie mam zbyt wielkiego wyboru bo siedze w angli a w okolicach mojej miejscowosci jest tylko jeden KONKRETNY sklep zoologiczny- gdzie mam naprawde maly wybor Sad  wiekszosc rybek jest malobarwna i taka.. no po prostu nie podobaja mi sie ..
Najbardziej mi zalezy na Bocji, ale nie mam co liczyc na akwa 100 l bo nie mam gdzie jego postawic :/ ehh nio i jestem w kropce Sad
Grajewiak
Global Moderator
Super aktywny

Dariusz

« Odpowiedz #11 : Grudzień 22, 2008, 21:03:56 »

Danio sa słodkiei brzanki tez, ale sa za male do 70 litrow:(
Predzej za duze i za ruchliwe...

GG 12591627
"Niedoświadczony daje wiarę każdemu słowu, lecz roztropny rozważa swe kroki" Prz 14:15

160l na ziemi!
Go-Mi
Nowy
*

« Odpowiedz #12 : Grudzień 23, 2008, 00:18:06 »

czy my mowimy o tych samych rybkach? Tongue moze mi sie pomylilo kiedy patrzylam na akwarium i to nie jest 70 :/ bo taka malutka brzaneczka albo danio to by sie zgubily w tym akwarium ktore ja widzialam.. a jeszcze neonk proponujecie? oj chyba zle spojzalam xD
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: