Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Nasze błędy z przeszłości  (Przeczytany 4370 razy)
FighterMan
Bywalec

Kocham Ramirezy!!!

« Odpowiedz #15 : Grudzień 31, 2008, 11:46:26 »

trzymałem tez przez jakis czas 2 welony we flakonie bo mi kula sie rozbiła. moj kuzyn miał gurami jednego w bardzo małej kuli. moje 30 l akwarium mama zawsze myła płynem do naczyń jak woda była zmieniana Undecided
miałem coś podobnego, wwymieniałem w kuli wodę bojkom, oczywiście zdjąłem kulę z ponad metrowej komody, wymieniłem całą i na szczęście bez rybek wstawiałem na komodę. 5 cm od półki dostałem skurcz w bicepsie ( miałem 12 lat a kula 12,5l) i sru na ziemie. nowe meble, panele zalane. Cała podłoga w szkle, żwirku i sztucznych roślinkach. Rybki przez cały boży dzień pływały w wazonie, a następnego dnia pojechaliśmy kupić akwa 45l w zestawie z filtrem grzałką pokrywą i półokrągłym zbiornikiem.

wm1989
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Grudzień 31, 2008, 12:11:58 »

a ja jak bylem maly to potrafiłem w 60l raz na pół roku zmienic wode i to 100% wody na raz,a w akwa były welony skalary gurami itp,no i raz na tydzien jesc dostawały

128 l ogólne
25 l w planach

GG 6403509
CyFer
Stały użytkownik

« Odpowiedz #17 : Grudzień 31, 2008, 12:51:54 »

Raz postawiłem akwarium 25 litrowe na takim małym taborecie, że z boków wystawało po jakieś 7-10 cm akwarium ;p Było zalane, roślinki posadzone, żwirek wsypany... Tylko, że słabo żwirek wypłukałem to akwarium założyłem od nowa i tym razem nie na taborecie bo mi dziadek powiedział, że może pęknąć^^'

antek amator
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #18 : Grudzień 31, 2008, 13:34:12 »

gina2006 tu sie nikt nie chwali tylko pisze jakie bledy popelnil.a Ty juz problemu sie doszukujesz.
ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #19 : Grudzień 31, 2008, 15:55:03 »

moi koledzy nie przestrzegaja zadnych zasad, maja przerybienie , złą obsade (np brzanki,bojownik i skalary w akwa 20 l)

gg: 7086645
Neonek23
Stały użytkownik

« Odpowiedz #20 : Grudzień 31, 2008, 15:57:28 »

Ja popełniałem takie błędy w stylu złej obsady na bardzo małe akwarium, sztuczne roślinki, jakiś kolorowy żwirek... Ale po prostu nie wiedziałem, że to jest złe^^' Ale nigdy nie znęcałem się umyślnie nad rybkami (słoiki, szklanki, kule, gotowanie we wrzątku, płyn do naczyń...).

Nie trzymalem w szklance specjalnie!! Poprostu urodzily mi sie male i wylowilem do szklanki.
KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #21 : Grudzień 31, 2008, 16:53:26 »

@Speedcat - piszę jak było  Undecided a domestos to na prawdę DURNY POMYSŁ i to, że kiedyś był, hmm mniej szkodliwy (o ile to możliwe w ogóle) i się takiemu idiocie  Embarrassed jak mi wtedy, rybki nie snęły to tylko cud. I ŻEBY NIE BYŁO - NIE POLECAM I WRĘCZ ZABRANIAM LANIA DOMESTOSU DO AKWA!!!!!!!

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #22 : Grudzień 31, 2008, 17:12:03 »

Spokojnie kolego Smiley to nic innego nie było jak czysty sarkazm Smiley Nic osobistego - jak to się mówi - no pain no game  Grin

KSnake
Stały użytkownik

Fauna Azja, Flora Ameryka - taki "misz masz"

« Odpowiedz #23 : Grudzień 31, 2008, 17:19:28 »

Wiem, że sarkazm  Smiley ale lepiej uprzedzić wszystkich przed takim błędem.

GG: Tylko na życzenie (po ostatnich wydarzeniach)
Moje akwarium: http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=18823.0 Wink

Jeśli się mylę to besztajcie i poprawiajcie - człowiek uczy się całe życie i czasem walnie głową w mur.
ss-d
Stały użytkownik

« Odpowiedz #24 : Grudzień 31, 2008, 17:35:54 »

albo i sąsiada widziałem w akwarium 60l grubo 150-200 gupikow roznej wielkosci

gg: 7086645
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #25 : Grudzień 31, 2008, 17:49:14 »

albo i sąsiada widziałem w akwarium 60l grubo 150-200 gupikow roznej wielkosci
Nic nowego - jak by ktokolwiek chciał zobaczyć taki budyń to zapraszam do Zielonej Góry do briko marsze - nie tylko gupiki.

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: