Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Filtry ;) czym sie różnią?  (Przeczytany 2764 razy)
iloveyou
Stały użytkownik

« : Sierpień 30, 2004, 12:11:44 »

Kontynuuję dyskusję o filtrach która nawiązała się w rybkach akwariowych http://akwarium.net.pl/forum/viewtopic.php?t=1962&postdays=0&postorder=asc&start=15  . WIęc jak to jest z filtrem kubełkowym a jak z kaskadą? Jaki filterek byłby najlepszy do 25 l. (nie chcę mieć pralki w akwarium , nie chce tez sadzawki... . Czy to prwda ze najlepsze filtry produkuje aquael? prosze o pomoc.

Pozdraiwam =) Madzia

==============
80 l - gurami + zbrojnik niebieski.

www.krupcia11.pupile.com
www.wampir.pupile.com
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Sierpień 30, 2004, 12:19:06 »

Cytat: iloveyou
Kontynuuję dyskusję o filtrach która nawiązała się w rybkach akwariowych http://akwarium.net.pl/forum/viewtopic.php?t=1962&postdays=0&postorder=asc&start=15  . WIęc jak to jest z filtrem kubełkowym a jak z kaskadą? Jaki filterek byłby najlepszy do 25 l. (nie chcę mieć pralki w akwarium , nie chce tez sadzawki... . Czy to prwda ze najlepsze filtry produkuje aquael? prosze o pomoc.

Aqua el produkuje najtansze ale nie najlepsze.

Kuo wenetrzny i po klopocie

Carpe diem Smiley
tomeek7
Bywalec

« Odpowiedz #2 : Sierpień 30, 2004, 12:26:55 »

na twoim miejscu nabylbym filtr Aquaszut Turbo 3W, mam taki w 25l i jest dobry

...::: 126 litrów :::... zmiana obsady
...:::25 litrów :::...Mała Tanganika
Przemek
Administrator
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Sierpień 30, 2004, 14:01:33 »

Do tak małego akwarium, jeśli nie chcesz zajmować dodatkowego miejsca w środku możesz kupić mały zewn. kaskadowy.
Lub mały kubełek - np. Aquaszuta - można go wsadzić np. pod półkę i ukryć. Wtedy masz dużą wygodę również z czyszczeniem - nie trzeba grzebać w akwarium.

Ceny sprawdź na stronach producentów.

Pozdrawiam
Admin
-----------------------------
500l - akwarium towarzyskie
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #4 : Sierpień 30, 2004, 18:14:42 »

Zewnętrzny odradzam w tak małym akwa bo nie potrzebne miejsce zajmie. Polecam kaskade AC Mini nei nalęzy do najtanszych, ale ma meijsce na wkłady itd.

Pozdrawiam
MaTiJaSz
HaliBut
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #5 : Sierpień 30, 2004, 19:30:49 »

Cytat: matijasz
Zewnętrzny odradzam w tak małym akwa bo nie potrzebne miejsce zajmie. Polecam kaskade AC Mini nei nalęzy do najtanszych, ale ma meijsce na wkłady itd.

nie rozumiem a kaskada to nie zewnetrzny??? ja bym kupil jakas kaskade aquael'a sa tanie i nawet nawet

Carpe diem Smiley
A-smi
Robert
Global Moderator
Super aktywny

« Odpowiedz #6 : Sierpień 30, 2004, 19:51:34 »

Pewnie mialo byc wewnetrzny. Popre tu HaliBut`a. Kaskady maja dobre.

pozdrawiam
asmi
kristi_wawa
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #7 : Sierpień 30, 2004, 20:17:10 »

osobiście mam kaskadę Aqua Clear Mini w 45 litrach i jestem z niej bardzo zadowolona Cheesy ... wiadomo że to nie to co kubełkowe... ale kasa przy takich małych akwariach też się liczy... a kaskada to nie takie straszne pieniądze...

proponuję też przeczytać o wkładach do tego filtra poruszony wcześniej przeze mnie wątek: http://akwarium.net.pl/forum/viewtopic.php?t=1836

aaa... no i przede wszytkim jak się dobrze orientuję to AC Mini w sklepach kosztuje ok. 60-70 zł... a ja kupiłam swój na allegro za 36 zł...

więc spróbuj się trochę rozejrzeć... a napewno coś znajedziesz... Cheesy

You May Be Only One Person In The World, But You May Also Be The World To One Person
matijasz
Stały użytkownik

« Odpowiedz #8 : Wrzesień 02, 2004, 19:35:11 »

Ja polecam cały czas Aqua Clear Mini. Jak by dużo wiru robił w akwa to można w wylocie filtra przykleic pudełko po pałeczkach higienicznych to powinno troche złagodzić, a nad wewnętrznymi się nawet nie zastanawiaj. Chodzi też o fundusze, bo jak byś miała dużo funduszy na filtr to lepszym rozwiązaniem jest kubełek.

Pozdrawiam
MaTiJaSz
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: