Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Dojrzewanie bez filtra?  (Przeczytany 1597 razy)
niro123
Zainteresowany
**

« : Styczeń 02, 2009, 12:15:25 »

Witam .
Mam maly problem. Jutro jade do szklarza po zamowione przeze mnie aqua 132l (66/40/50)
Braknie mi funduszy na sprzet do niego (filtr , grzalka itd) i tu moje pytanie.
Czy aqua bez sprzetu tylko z woda ma sens dojrzewania? Sprzet zakupilbym za tydzien.
Z gory dziekuje
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #1 : Styczeń 02, 2009, 15:23:49 »

O ile masz podłoże, to czemu nie... Bakterie są wszędzie, w wodzie, na roślinach, w podłożu. Tylko trzeba napowietrzać (choćby rośliny).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 02, 2009, 15:27:21 wysłane przez Muchomorek » Zapisane
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #2 : Styczeń 02, 2009, 15:25:32 »

Do skasowania, pomyłka :-(
Pethro
Super aktywny

« Odpowiedz #3 : Styczeń 02, 2009, 18:51:47 »

ale jeszcze ważne jest by na filtrze sie osadziła odpowiednio duza populacja bakterii bo same bakterie zamieszkujace akwarium bez filtra mogą nie pozwolić ci na większą obsadę ... jak bedziesz zarybiał akwarium to rób to stopniowo, nie od razu wszytkie planowane ryby ale po kilka na tydzien az dojdziesz do planowanej obsady. Od razu zakup rośliny, chyba ze ma to byc malawi w tedy bedziesz musiał dłużej poczekać na wpuszczenie ryb zanim i filtr nie zostanie skolonizowany przez bakterie. poszukaj taki filtr w którym bedzie komora na jakiś wkład biologiczny oprócz gąbki Wink
niro123
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #4 : Styczeń 02, 2009, 20:32:21 »

Ok dzieki wam za rady  Wink
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: