Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Ryby akwariowe « Obsady « Moje akwarium :) Proszę o pomoc ;]
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Moje akwarium :) Proszę o pomoc ;]  (Przeczytany 2986 razy)
Krzysztof1994
Nowy
*

Rozpoczynający przygodę z alwarystyką :)

« Odpowiedz #15 : Styczeń 05, 2009, 20:50:42 »

A czy akwaria proste są gorsze od np. panoramicznych ? Czy jest duża różnica w oglądaniu rybek ? Smiley Chciałbym akwarium z neonkami, mieczykami, gupikami, molinezjami, 1-2 glonojady małe kiryski i na pewno min. 2 skalary. Więc jakie akwarium będzie potrzebne ? nie przesadzajcie że 200 L dla kilku rybek Sad Chyba że się nie znam....

Proszę odp. na to konkretne pytanie  Roll Eyes Za wcześniejsze odpowiedzi. jak najbardziej dziękuje ale w sumie tylko to pytanie postawione powyżej mnie męczy  Wink

#Marcin 14

Dokładnie o to mi chodziło.

Jedna część pytanie- wiem jeszcze tylko o ten wygląd. Czytałem, że nie ma różnicy tylko tyle, że proste ma te wzmocnienie metalowe. A wytrzymałość obu akwariów ? 
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2009, 21:03:49 wysłane przez Krzysztof1994 » Zapisane
Marcin14
Super aktywny

« Odpowiedz #16 : Styczeń 05, 2009, 20:53:12 »

Ile ich jest to też ale dla zbrojników niebieskich akwa min. 100L, dla skalarów akwarium musi mieć min. 50cm wysokości, mieczyki i molinezje do akwa min. 100L

250L słodkie
540L + 112L morskie
dolly
Stały użytkownik

Szczecin-Ystad

« Odpowiedz #17 : Styczeń 06, 2009, 18:17:04 »

Proste akwaria zawsze mieszczę więcej wody.Ale w panoramicznych łatwiej stworzyć wrażenie głębi i rybki lepiej się prezentują.Przynajmniej ja mam takie zdanie  Cheesy

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: