Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: padła mi kolejna rybka  (Przeczytany 5024 razy)
kubek1976
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #15 : Styczeń 13, 2009, 11:08:56 »

No i przejrzałem te linki Drago.
I proszę - w jednym napisane że minimum 40l , w drugim że 100l. Zapewnę jakbym szukał jeszcze to i się okaże że w 25l też żyją. Oddam je oczywiście żeby się nie męczyły.
W międzyczasie dokupiłem roślinkę jakąś żabieniczkę czy jakoś tak. Testów na No3 zabrakło w sklepie, mają być w środę.
Ale tak jak wcześniej napisałem - dokupiłem dużą ilość (za dużą) rybek w sobotę bo pusto się zrobiło w akwarium, a zaczęły mi zdychac wcześniej pojedynczo (raz np na 2 tygodnie).  Żadnych widocznych śladów choroby, więc sądziłem że może za dużo karmiłem czy coś, ale to też odpada.
Tak przy okazji mozecie mi podpowiedziec jak z roślinami - mam 3 liściaste roślinki : zwartkę becketta, żabieniczkę i anubias bartera no i 2 małe gałęzatki. Czy powinienem jeszcze dokupić zielska ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 13, 2009, 11:29:50 wysłane przez kubek1976 » Zapisane

kubek1976
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #16 : Styczeń 15, 2009, 19:58:35 »

No i mieliście rację. No3 ponad normy (ponad 80). Zmieniam wodę, kupuję jeszcze jakąś roślinkę i oddam danio.

Dziś jeszcze miałem wojnę w akwa. Bojownik zatłukł mi gupika. Non stop za nim pływał i go atakował. Wyłowiłem gupika do pojemniczka i poczekam może jakoś przeżyje.

...

No i nie przeżył. Do tego bojownik mi wczoraj dorwał następnego gupika.
Dla ciekawości zmierzyłem też no3 czystej wody jaką dolewam do akwarium no i test wykazał ok 20. Takie gówno w kranie mi leci.

...

No i po bojowniku. Co może być ? Juz napewno nie przerybienie. Wczoraj padł glonojadek a dziś bojownik.
Bojownik od dwóch dni był jakiś niemrawy. Pływał sobie powoli po dnie, potem szybko pod powierzchnię, i spowrotem na dno. I tak się chował. Dziś jak padł to zauważyłem że ma mocno postrzępione płetwy. Wodę wymieniałem wczoraj, razem z czyszczeniem całego akwarium. Rybki wyłowiłem do wiaderka, i wyczyściłem całe akwa.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2009, 20:28:48 wysłane przez kubek1976 » Zapisane

Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: