Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: Chory otosek?  (Przeczytany 6169 razy)
Martin
Stały użytkownik

« Odpowiedz #15 : Styczeń 31, 2009, 15:12:42 »

Powiedz jeszcze jedno: Skąd jesteś i w jakim sklepie kupiłeś otoski.

Byłem wczoraj w Złotych tarasach w Warszawie - jest tam sklep akwarystyczny Kakadu. Było w nim akwarium, w którym pływało sporo chorowitych otosków...

b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #16 : Styczeń 31, 2009, 15:17:22 »

Powiedz jeszcze jedno: Skąd jesteś i w jakim sklepie kupiłeś otoski.

Byłem wczoraj w Złotych tarasach w Warszawie - jest tam sklep akwarystyczny Kakadu. Było w nim akwarium, w którym pływało sporo chorowitych otosków...

to prawda... cala siec sklepow kakadu w jakim mialem przyjemnosc byc jest jednym z tych sklepow co ich glownem celem jest wcisniecie klientowi czegos co jest nieodpowiednie ...

niro123
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #17 : Styczeń 31, 2009, 15:54:44 »

15 min worek z rybami byl w wodzie by wyrownala sie temperatura. Nastepnie otworzylem worek i poczekalem z 2 min az woda sie wymiesza i powoli pozwalalem rybka wplywac do aqua.
b0rn2bewild
Bywalec

« Odpowiedz #18 : Styczeń 31, 2009, 20:48:29 »

temperatura sie wyrownala -ok
nie przyzwyczailes ryby to nowych parametrow wody - ja robie to w ten sposob : wkladam worek z ryba do akwarium co 10 min dolewam wode z akwarium do woreczka robie tak z 3-4 razy przechylam worek tak by ryba swobodnie mogla wyplynac.

Tobie tez polecam tak robic !

Atria_C
Global Moderator
Bywalec

« Odpowiedz #19 : Styczeń 31, 2009, 23:29:48 »

Swoją drogą, jak napisał przedmówca - otoski są bardzo wrażliwe na parametry. Warto zakupić testy choćby no2 i no3.
Wody z worka oczywiscie nie wlałeś do akwarium, nie?

Moje akwarium, zapraszam do konstruktywnej krytyki Wink http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=23728.0
Strony: 1 [2]
  Drukuj  

Skocz do: