Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « kiedy można włożyć filtr po stosowaniu bactopur direct?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: kiedy można włożyć filtr po stosowaniu bactopur direct?  (Przeczytany 1176 razy)
ank@
Stały użytkownik

« : Styczeń 30, 2009, 18:50:51 »

zakończyłam leczenie martwicy u mojego bojka z kubeczka (miał ospe, martwice płetw i ma jeszcze pleśniawke). jutro planuję podmienić 10 l wody (akwa- 28) dawka normalna- poł tabletki. filtr chodzi cały czas w wiadrze z wodą z akwarium. ile podmian muszę zrobić zanim będe mogła bezpieczbnie włożyć z powrotem filtr? (zaznaczam że nie mam węgla żeby oczyścić wodę z leków i nie mam na niego kasy:( ). i jeszcze pyt. odnośnie pleśniawki: mam już kupioną akryflawinę tropicala (podniesienie temp. nie pomogło- pokrywy skrzelowe i część głowy nadal zainfekowane mimo iż obecnie temp. wynosi 30 *) myślałam żeby zrobić mu kąpiel krutkotrwałą w poj. transportowym umieszczonym w akwa (jak kotik) żeby nie lać chemii znów do wody. nie wiem czy bezpiecznie będzie jak zaczne te kompiele tak krutko po leczeniu bactopurem. czy może zaczekać pare dni?
proszę o szybką odp.
P.S. rybka jest żywa, ma wilczy apetyt (a może po prostu bojownikowy Huh Grin ), jest jeszcze młodziutki i wcale po nim nie widać że jest aż tak chory. kupiłam go bo po prostu mi się podobał i szkoda mi go było że tak w tym kubku siedzi i się nawet obrócić nie może (liczyłam się z tym że pewnie jest chory)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 18:55:21 wysłane przez ank@ » Zapisane

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #1 : Styczeń 31, 2009, 09:03:57 »

może mi ktoś jak naj szybciej odpowiedzieć??? bo nie wiem co zrobić!

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: