Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Sprzęt akwa 250/300 L + Generator Co2  (Przeczytany 963 razy)
k0k0z
Zainteresowany
**

« : Luty 23, 2009, 11:14:57 »

1 pytanie mam o sprzęt do akwa 250/300L (100/120x50x50), jaki filtr (tylko kubeł) i czy bawić się w UV, zależy mi na cichej pracy, naprawdę cichej pracy.
2 pytanie o grzanie (powiedzmy jakoś dobiorę), ale słyszałem  o takich wymysłach jak np 2 grzałki o słabszej mocy (70% normalnej pojedynczej) dla równomiernego ogrzania akwa, czy to się sprawdza?
3 pytanie o taką zabawkę jak generator Co2 oparty na elektrolizie wody i elektrody węglowej, ktoś ma? Słyszał/widział? Jakieś opinie? Wink
4 pytanie o oświetlenie, planowana belka oświetleniowa, jaka moc do takiego akwa aby osiągnąć ~0,7/L, pamiętając o częściowym rozproszeniu światła na boki.

Z góry dzięki z odpowiedzi Wink

K.
« Ostatnia zmiana: Luty 23, 2009, 11:17:15 wysłane przez k0k0z » Zapisane

http://www.akwarium.net.pl/forum/index.php?topic=21482.0 <- 30L + Tuba 10L, proszę komentować ^_^
schumi
Zainteresowany
**

« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2009, 20:26:58 »

1. Ja mam w moim 300l baniaku Tetre 1200. Wsadzilem go do szafki i musze przyznac ze tylko troszeczke go slychac,ale przykladowo w spaniu mi nie przeszkadza.Niech sie jeszcze wypowiedza uzytkownicy innych filtrow,bo z tego co mi wiadomo to sa jeszcze cichsze filtry od Tetry. O UV  slyszalem ze praktycznie nie ma sensu i nie warto sie w to bawic.
2.Tez myslalem o takim rozwiazaniu.Poczytalem troche i doszedlem do wniosku ze w zupelnosci wystarczy jedna grzalka o odpowiedniej mocy.Poza tym jedna grzalka nie zajmuje tyle miejsca co dwie no i cena...
3.Nie mam pojecia i chetnie sie dowiem czegos na ten temat:)
4.Belka taka oryginalna jest droga nie lepiej samemu cos pokombinowac? Ja mam 4x39W. Wychodzi tak okolo 0,5W/l Zastanawiam sie czy jeszcze nie dolozyc,bo jak narazie to jest takie minimum...
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: