Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Woda « bardzo duża podmiana- czy "skoczy" NO2?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: bardzo duża podmiana- czy "skoczy" NO2?  (Przeczytany 1218 razy)
ank@
Stały użytkownik

« : Czerwiec 12, 2009, 21:20:40 »

postanowiłam że w akwa po bojku zamieszkają 4 karliki szponiaste i zaczelam przystosowywać akwa. zrobiłam duża podmianę i pożądne odmulanie. kupiłam nowy korzeń (wygotowany;) ) i okazało się że muszę poprzesadzać zielsko bo nie wejdzie. jak zaczęłam przesadzać to zrobił się syf i musiałam znów wode podmienić. w sumie wyszła podmiana jakieś 3/5 wody. filtra nie czyściłam. cz nie podskoczy NO2 po takiej podmianie? żabki będą w poniedziałek albo we wtorek.
i tak z innej beczki kilka pytań(wiem że nie ten dział ale nie chce zakładać tylu wątków jednocześnie): 1)czy mogę do nich wpuścić za jakiś czas z 4 samce gupika albo bojka? 2)czy 26* nie będzie za ciepło? 3)czy jak część żabek była jaśniejsza od pozostałych (tak mniej wiecej pół na pół) to coś z nimi nie tak? czy po prostu część może mieć naturalnie jaśniejsze ubarwienie?
dzięki za odpowiedzi

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
Ropek
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Czerwiec 12, 2009, 21:28:01 »

Nie powinno nic sie stac, woda którą wlewalas byla odstana\RO?
Jaki litraż?
Temperatura ok.
Jaśniejsze mogą być, różnie wychodzą, rybki zresztą też Smiley.

ank@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #2 : Czerwiec 12, 2009, 21:31:18 »

woda oczywiście odstana (kranówka). akwa 28l. w sklepie te żabki jedzą pokarm dla rybek. mogę im dawać np. vitachips sery? i mrożonki. obecnie mam ochotke. a jak je "przestawię" to dodamy coś jeszcze.

akwarium:28 litrów
bojowniki:
Migotek nie żyje od ??. 09.04
Błękitek nie żyje od 10.03.08
Leon nie żyje od 01.01.09
Prince Amroth nie żyje od 10.06.09
obecnie 4 karliki szponiaste i bojek (mam słabość do tych ryb...)
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: