Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Rośliny akwarystyczne « NAWOZY DO ROSLIN ( polecane i nie polecane)
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: NAWOZY DO ROSLIN ( polecane i nie polecane)  (Przeczytany 24318 razy)
Muchomorek
Super aktywny

...a cыновья уходят в бой!

« Odpowiedz #30 : Kwiecień 07, 2009, 19:50:53 »

Zrób testy wody z kranu, poproś z Sanepidu o wyniki i porównaj ze swoimi, a będziesz wiedział.
speedeecat
Bywalec

http://www.moja-akwamania.za.pl

« Odpowiedz #31 : Kwiecień 07, 2009, 19:52:53 »

Zastapilam je K2SO4 (i cos tam jeszcze) taki gotowy proszek zakupiony na Allegro podawany wg przepisu producenta + dalej aquapotas - wyniki wzrostu o "niebo" lepsze, prawie zero glonow.
Podajesz 2x potas (K2SO4 i aquapotas), a co to jest to "i coś tam jeszcze" i ten magiczny proszek? Pokaż akwarium jak tam rośnie wszystko po tych magicznych nawozach Wink
A co to znaczy prawie zero glonów? To znaczy że jakieś tam glony są, czyli albo żle dawkujesz nawozy, abo światło nie te, podmiany... no chyba że zanikają po inwazji i rośliny zaczynają z nimi wygrywać Wink
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 19:55:55 wysłane przez speedeecat » Zapisane

eryk@
Stały użytkownik

« Odpowiedz #32 : Kwiecień 07, 2009, 20:00:10 »

Moje róliny pięknie nie rosną bo mają mało światła , narazie do 2x30w dodałem odbłyśniki i 1x15w, nadał pracuję nad ulepszaniem oswietlenia. Stosuję pg clasic i aqa potas reszty nie stosuję.

Rośliny rosną powoli ale niedoborów nie mają.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 20:05:22 wysłane przez eryk@ » Zapisane
gina2006
NOWE FOTECZKI - zapraszam do opiniowania
Super aktywny

« Odpowiedz #33 : Kwiecień 07, 2009, 20:53:22 »

Podajesz 2x potas (K2SO4 i aquapotas), a co to jest to "i coś tam jeszcze" i ten magiczny proszek? Pokaż akwarium jak tam rośnie wszystko po tych magicznych nawozach Wink
A co to znaczy prawie zero glonów? To znaczy że jakieś tam glony są, czyli albo żle dawkujesz nawozy, abo światło nie te, podmiany... no chyba że zanikają po inwazji i rośliny zaczynają z nimi wygrywać Wink
Potas dodatkowo podaje tylko raz w tyg. po podmianie wody. A w kazdym akwarium w ktorym jest zycie sa jakies sladowe ilosci glonow, gdyby ich nie bylo nie musielibysmy czyscic szyb - a na roslinach glonow juz nie widze.
A swiatla tez juz mam 350W + odblysniki na 275 L i wiecej nie bedzie
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 07, 2009, 20:57:22 wysłane przez gina2006 » Zapisane

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: