Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Akwarystyka - Forum Akwarystyczne Wodnego Swiata « Akwarystyka « Choroby « [Gupik]Nie mam już siły, kolejna chorobaL(
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: [Gupik]Nie mam już siły, kolejna chorobaL(  (Przeczytany 2015 razy)
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« : Maj 18, 2009, 15:13:54 »

Witam ponownie!
Moja gupiczka ostatnio trochę osowiała. Pływa w jednym miejscu, a przy tym ma takie nitkowate i galaretowaty odchody. Podejrzewam, że jest to Kamalanoza. Czy mogę stosować MFC i w jaki sposób to robić?
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #1 : Maj 18, 2009, 19:59:23 »

I co chcesz wyleczyć tym MFC na nicienie stosuje się capifos, levamisol, Discus sept, metronidazol.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #2 : Maj 18, 2009, 20:46:50 »

O too mi chodzilo, a i czy musze rybe przekladac do osobnego akwa, bo nie dysponuje drugim zbiornikien;[
Drago
Super aktywny

akwarystyka jest dla pasjonatów

« Odpowiedz #3 : Maj 18, 2009, 20:51:06 »

Nie trzeba można leczyć w ogólnym, podnieś temperaturę do 30°C podczas leczenia.

Akwarium może mieć każdy, akwarystą trzeba się urodzić bo może tylko 2% to hobbyści reszta to ludzie którzy mają ryby. Lecz  czym jest bezmyślne lampienie się na najpospolitsze gatunki i ciąże u gupika wśród chwastów, w porównaniu z odkrywaniem i poznawaniem nowych, tajemniczych i ciekawych gatunków
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #4 : Maj 19, 2009, 18:24:20 »

Kupiłem Capitox, bo mniej szkodliwy dla zbrojników:) I zaczynam kurację
Esmi
Bywalec

Cave hominem

« Odpowiedz #5 : Maj 19, 2009, 19:00:24 »

Kupiłem Capitox, bo mniej szkodliwy dla zbrojników:) I zaczynam kurację
Proponowałabym raczej Metronidazol, przy zbrojnikach nie ryzykowałabym stosowania Cpitoxu.

Jesteśmy zarozumiałymi ignorantami zapatrzonymi w swoje "człowieczeństwo", które zamiast otworzyć nam szerzej oczy na otaczający nas świat, przysłoniło je mgłą pychy.
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #6 : Maj 20, 2009, 04:51:39 »

Capitox o capifos to są dwa rozne leki, ale leczące to samo i z dwojga złego lepszy dla zbrojników jest capitox.
miki12101
Zainteresowany
**

Impossible is nothing

« Odpowiedz #7 : Maj 23, 2009, 17:37:37 »

Wyleczony! Sorki za posta pod postem. Obyło się bez żadnych strat w rybach
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: