Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj. Czy otrzymałeś swój email z kodem aktywacyjnym ?
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Krewetki a narybek  (Przeczytany 2214 razy)
ivan23
Stały użytkownik

« : Maj 13, 2009, 22:02:34 »

Koleżanki i Koledzy,

mam następujący problem. Otóż od jakiegoś czasu mam w swoim akwarium 5 krewetek yellow. A właściwie miałem 5, ponieważ 2 po prostu wyparowały. Jedna, notabene nosząca jajeczka zniknęła jakieś 2 tyg. temu, druga - samiec kilka dni temu. Obecnie więc mam już tylko 3 sztuki, z tego jedyna samica nosi od 2 dni jajeczka. Nie wiem co się dzieje, w akwarium mam same nieagresywne gatunki: 3 krewetki amano, 5 gertrudek i 8 erythromicronów.

Teraz do meritum. Jako, że niechciałbym stracić kolejnych "żółtaczków", rozważam przeniesienie całej trójki, względnie przynajmniej samicy, do akwarium 15 litrowego, które jest "żłobkiem". W akwarium tym wylęgły mi się gertrudki i obecnie pływa tam 8 dwutygodniowych maluszków. Mam jednak dwojakiego rodzaju obawy:

1. czy krewecie nie zechcą zapolować na narybek ?
2. czy samiczka yellowek nie zgubi jajeczek podczas przenoszenia do "żłobka"?

Proszę tęgie forumowe głowy o poradę Smiley

122, 63, 15, 36, 24, 24, 22
microrasbora galaxy, erythromicron, neocaridina heteropoda var. yellow, caridina babaulti cf. green, stripes, dario dario, boraras brigittae, cambarellus orange
Damianos115
KULE PRECZ !
Bywalec

« Odpowiedz #1 : Maj 16, 2009, 18:29:08 »

yellow nie zapoluje na narybek bo nie jest wieloramienna ale czy nie zgubi jajeczek to nie wiem chyba nie ale poczekaj na kogos madrzejszego Smiley  papa

Akwarium 54l
http://www.akwarium.net.pl/forum/nasze-akwaria/damianos115-54l-aktualizacja-21-05-2009-!!!/

15xNeon Innesa
1xBojownik
1xKirysek Panda ( Planowo 5)
0xOtosek ( Planowo 5)
0xRed Cherry ( Planowo 10-15)
Pozdrawiam Damian
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: